Decizie ȘOCANTĂ a Înaltei Curți din Spania: un bărbat are dreptul să meargă pe stradă în pielea goală!

Decizie ȘOCANTĂ a Înaltei Curți din Spania: un bărbat are dreptul să meargă pe stradă în pielea goală!
Țara în care un bărbat are dreptul să meargă pe stradă în pielea goală! / Sursa FOTO: screenshot video
Publicat: 04/02/2023, 15:32

O decizie absolut șocantă a Înaltei Curți din Spania, a scris presa iberică după ce magistrații au decis în favoarea unui bărbat ce fusese amendat pentru că s-a plimbat în pielea goală pe străzile unui oraş din regiunea Valencia.

Mai târziu, la proces, respectivul a căutat să se prezintă tot fără haine.

Amenda, anulată, dar…

Într-un comunicat de presă, Înalta Curte a regiunii Valencia a transmis verdicul: anulează hotărârea dată de prima instanţă, care îl amendase pe bărbat pentru că s-a plimbat dezbrăcat pe străzile din Aldaia, un oraş de la marginea capitalei regionale Valencia. Pe de altă parte, magistrații au admis că există un „vid legal” în legea spaniolă privind nuditatea publică.

Alejandro Colomar (29 de ani) a fost filmat sosind la tribunal şi purtând doar bocanci, înainte de a i se cere să pună mai multe haine pe el pentru a intra în clădire. La procesul său, el a susţinut că amenzile i-au încălcat dreptul la libertate ideologică, scrie Reuters.

Bărbatul a declarat că a început să se dezbrace în public în 2020 şi a primit mai mult sprijin decât insulte când se plimba gol, deşi o dată a fost ameninţat cu un cuţit.

„Amenda nu are niciun sens. M-au acuzat de exhibiţionism obscen. Conform dicţionarului, aceasta implică intenţie sexuală şi acest lucru nu are nimic de-a face cu ceea ce făceam eu”, a spus Alejandro.

Nuditatea publică este legală în Spania din 1988. Oricine poate umbla gol pe stradă fără a fi arestat, dar unele regiuni precum Valladolid şi Barcelona au introdus propriile legi pentru a reglementa practicarea nudismului, mai ales departe de plajă. Instanţa a remarcat că Aldaia nu are nicio lege care să interzică nudismul. Tribunalul din Valencia a decis că Colomar „s-a limitat să rămână sau să circule gol în momente diferite pe două străzi diferite din Aldaia” şi comportamentul său nu a implicat o „alterare a securităţii cetăţenilor, a liniştii sau ordinii publice”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase