Delta Dunării, plină de turiști români. Cât costă o excursie în plin sezon

Delta Dunării, plină de turiști români. Cât costă o excursie în plin sezon
sursa foto: Profimedia
Publicat: 31/07/2022, 21:55

Delta Dunării, atrage tot mai mulți turiști, majoritatea români. Străinii ajunși în Deltă au făcut-o pe cont propriu, nu organizat cu nave de croazieră, așa cum se întâmpla înainte de războiul din Ucraina. Potrivit asociațiilor din Deltă, în acest moment sunt 10.000 de turiști. Cei mai mulți sunt români.

Dacă la începutul verii pensiunile abia închiriau camere, acum toate sunt pline. Chiar și excursiile pe apă se fac doar cu rezervare. O plimbare de două trei ore costă 50 de lei, iar una de o zi în jur de 100 de lei.

„Am avut într-adevăr un debut de sezon mai lent, dar acum suntem ocupați 100%, deși suntem în timpul săptămânii. Au început vacanțele și sunt turiști. Delta este plină”, a declarat pentru stirileprotv.ro Denisa Mocanu, manager pensiune.

„În momentul de față, o cameră la noi pentru două persoane este 490 de lei, cu mic dejun și cină. Mic dejun cu bufet suedez pornind de la celebrele icre, care sunt la dispoziția tuturor, produse cu afumături sau marinate. Seara de regulă avem două variante de carne și două de pește”, spune și Dragoș Ioniță, administrator pensiune.

Ștefan Ivanov, manager companie excursii pe apă: spune că este destul de greu pentru turiști  să găsească curse de azi pe mâine sau excursii.

Aglomerată este și plaja de la Sulina cu nisip fin. Lipsesc însă toaletele.

„Nu se poate să nu fie o toaletă și un duș. Nu se poate. Trebuie să mă duc la terasă să beau o bere ca să mă duc la toaletă. Nu-i normal. Astăzi unul își făcea nevoile pe acolo”, spune un turist.