Denise Dowse, vedeta din Beverly Hills 90210, a murit la vârsta de 64 de ani

Denise Dowse, vedeta din Beverly Hills 90210, a murit la vârsta de 64 de ani
sursa foto: profimedia
Publicat: 15/08/2022, 18:42
Actualizat: 15/08/2022, 18:46

Actrița Denise Dowse, cunoscută mai ales pentru rolul directoarei adjuncte din serialul american pentru adolescenți Beverly Hills, a murit la vârsta de 64 de ani. Moartea ei a fost anunțată în weekend de sora ei, Tracey Dowse.

Actrița hawaiană a apărut, de asemenea, în serialul The Guardian, precum și în comedia dramatică Insecure a Issei Rae.

Postând pe Instagram, Tracey a descris-o pe regretata vedetă ca fiind „cea mai uimitoare soră, o actriță desăvârșită, ilustră, mentor și regizoare”. Ea anunțase că sora sa a fost internat în spital în comă, în urma unei „forme virulente de meningită”.
„A fost cea mai bună prietenă a mea și ultimul membru al familiei mele”, a adăugat sora actriței.

Născută în Honolulu în 1958, Dowse a început să joace în 1989, interpretând o varietate de roluri mici în emisiuni de televiziune precum Buffy the Vampire Slayer, ER și Seinfeld, înainte de a obține cel mai cunoscut rol al ei, cel al directoarei adjuncte Yvonne Teasley în serialul Beverly Hills, 90210, din 1991 până în 2000.

Actrița și, mai târziu, regizoarea a mai apărut într-un alt serial pentru adolescenți, California Dreams, în filmul de comedie din 2005 Guess Who, alături de Bernie Mac și Ashton Kutcher, și a dat vocea ofițerului Shirley în serialul animat Nickelodeon Rocket Power.

Ea a interpretat-o pe judecătoarea Rebecca Damsen în The Guardian și pe Dr. Rhonda Pine în Insecure.
Printre celelalte filme pe care le-a mai jucat se numără Coach Carter, filmul dramatic de succes despre baschet cu Samuel L Jackson, filmul biografic Ray Charles, Ray și thrillerul Fatale, din 2020, alături de Hilary Swank.

Dowse fusese programat să regizeze personaje precum Ledisi, Corbin Bleu și Keith David în viitorul film dramatic Remember Me: The Mahalia Jackson Story.

Reacționând la vestea morții ei, actrița și cântăreața Ledisi a scris: „Tracey a mea și Denise a mea… nu am cuvinte acum”.
Actrița americană Viola Davis, care anterior a spus despre Dowse că este o „actriță extraordinară”, a scris pe Twitter: „RIP….foarte trist”, alături de un emoji cu inima frântă.

Colega actriță și regizoare Angela Gibbs a oferit: „Îmi pare atât de rău să aud asta… O viață bine trăită Denise… Mă bucur că te-am cunoscut”.

Sursa: Adevărul

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase