Deputatul Alfred Simonis: ”Premierul Cîțu trebuie demis urgent, dar trebuie să plece acasă și USR”

Deputatul Alfred Simonis: ”Premierul Cîțu trebuie demis urgent, dar trebuie să plece acasă și USR”
Deputatul PSD Alfred Simonis
Publicat: 04/09/2021, 15:29

Alianța dintre USR PLUS și AUR – concretizată prin depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului condus de Florin Cîțu -, criticată, de altfel, și de președintele Klaus Iohannis, stârnește discuții aprinse pe scena politică, iar Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, este de părere că reprezentanții USR sunt la fel de vinovați ca premierul României. Și asta cu atât mai mult cu cât USR PLUS a depus o moțiune chiar împotriva propriului guvern.

Alfred Simonis pornește de la premisa că întreg Guvernul trebuie ”să plece”, etichetând alianța ”USR-AUR” drept ”incapabilă”. Deputatul social-democrat scrie pe pagina sa de socializare că reprezentanții USR ar fi trebuit să își prezinte, cu toții, demisiile, numai că aceștia doresc, de fapt și de drept, să revină ”pe aceleași funcții” și ”să facă aceleași nenorociri”.

În același timp, Alfred Simonis îi atenționează pe cei de la AUR că, în tot acest scenariu controversat, au un statut de ”folosiți” într-o ”mascaradă” politică.

”Tot Guvernul trebuie să plece! Alianța USR-AUR este total incapabilă. Nu au nici voturile, nici priceperea și nici legitimitatea să depună și să treacă o moțiune. USR-iștii nici măcar nu au avut bunul-simț să își dea demisiile din guvernul pe care vor să îl dea acum jos. De ce?! Pentru că ei vor de fapt să se întoarcă pe aceleași funcții și să facă aceleași nenorociri ca și până acum. Iar cei de la AUR încă n-au înțeles că sunt folosiți în toată această mascaradă”, notează social-democratul în mediul online.

”Toți sunt vinovați, nu doar Cîțu”

În ultimă instanță, consideră social-democratul, premierul Florin Cîțu trebuie demis, numai că și USR ar trebui ”să plece acasă”. Responsabilitatea pentru această criză politică este comună, apasă pe umerii tuturor reprezentanților Coaliției de Dreapta, iar faptul că USR îndreaptăun deget acuzator către premier este o abordare prin care ”încearcă să păcălească”.

”Noi spunem că premierul Cîțu trebuie demis urgent. Dar odată cu el, trebuie să plece acasă și USR. Sunt în egală măsură responsabili pentru haosul și sărăcia în care au aruncat țara. De aceea, credem că moțiunea PSD este cea mai corectă, pentru că îi vizează pe toți. Avem și voturile și determinarea de a dărâma Guvernul! Toți sunt vinovați, nu doar Cîțu, așa cum fals spune USR care încearcă să ne păcălească pe toți că nici n-au fost pe la guverare în ultimul an”, mai scrie deputatul Alfred Simonis.

”NU! Toți trebuie să plecați. Urgent. Acum!”

Alfred Simonis, deputat PSD

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult