Deputatul PSD Mihai Fifor: ”Europa nu poate admite ca banii europeni să fie transferați în pușculițe de partid!”

Deputatul PSD Mihai Fifor: ”Europa nu poate admite ca banii europeni să fie transferați în pușculițe de partid!”
Deputatul PSD Mihai Fifor
Publicat: 31/05/2021, 15:27
Actualizat: 31/05/2021, 15:29

Deputatul social-democrat Mihai Fifor consideră că ”noul PNL al lui Cîțu” se transformă, încetul cu încetul, în ”vechiul PDL al lui Boc”, miza fiind aceea ca la congresul liberalilor din luna septembrie să fie câștigate voturile ”foștilor baroni” democrați-liberali.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Mihai Fifor concluzionează că Florin Cîțu și guvernul pe care îl coordonează nu au dorit să discute Planul Național de Redresare și Reziliență în Parlamentul României tocmai pentru că există interese ascunse, iar banii pe care țara noastră ar trebui să îi primească de la Uniunea Europeană nu sunt altceva decât ”o monedă de schimb”. Totodată, mai scrie Mihai Fifor, ”galbenul din sigla PNL se transformă pe zi ce trece în portocaliu”.

”Banii UE pentru România sunt moneda de schimb plătită de Cîțu pentru șefia PNL și cumpărarea votului foștilor baroni PDL, Falcă, Boc, Flutur sau Turcan la Congresul din septembrie. În tot acest timp, celelalte comunități din România, fără miză pentru congresul PNL, sunt total ignorate de Guvern”, notează deputatul PSD Mihai Fifor.

”Planul Național al României (!) de Redresare și Reziliență devine astfel „Planul lui Cîțu de Redresare și Reziliență în PNL”. Acesta este motivul pentru care nu au vrut să discute PNRR în Parlament. Noul PNL al lui Cîțu se transformă în Vechiul PDL al lui Boc, iar galbenul din sigla PNL se transformă pe zi ce trece în portocaliu”

Mihai Fifor

Mihai Fifor: ”PNNR, transformat într-o afacere oneroasă de partid”

Mihai Fifor este de părere că Uniunea Europeană nu poate admite ca PNNR să devină o ”afacere de partid”, una în care banii primiți de România să ajungă ”în pușculițe de partid”.

Mai mult, deputatul PSD anunță că partidul pe care îl reprezintă va întreprinde demersuri la Comisia Europeană, tocmai pentru ca ”afacerea de partid” care ar fi pusă la cale de liberali să fie stopată.

”Baronii PDL-ișiti profită din plin de banii din PNRR. Exact la fel cum se întâmpla când Boc era premier și Udrea era ministrul Dezvoltării. Atunci, proiectele venite de la autoritățile locale erau marcate după culorile partidelor, fiind prioritizate cele „portocalii”. Cîțu a adoptat deja retorica lui Boc: „Nu sunt bani”, „Trebuie concediați bugetarii”, „Sistemul de pensii nu e sustenabil”, „Trebuie crescută vârsta de pensionare” etc.

PSD va face demersuri la Comisia Europeană, astfel încât PNRR să nu fie transformat într-o afacere oneroasă de partid, în cadrul PNL. Europa nu poate admite ca banii europeni să fie transferați în pușculițe de partid!”, mai scrie Mihai Fifor în mediul online.

PSD: ”Istoria austerității se repetă!”

Și pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat a fost postat un mesaj prin care se transmite că asistăm la o paradoxală transformare politică, anume aceea că ”Guvernarea Cîțu – Iohannis” este ”identică cu guvernarea pedelistă Boc – Băsescu!”

”Istoria austerității se repetă! Guvernarea Cîțu – Iohannis, identică cu guvernarea pedelistă Boc – Băsescu!

Politicile promovate de PNL, USR și UDMR sunt exact aceleași de acum 11 ani: atac asupra bugetarilor, divizarea societății, banii publici folosiți pentru „investiții” în conturile firmelor de casă și eterna “reformare” a sistemului de pensii pentru a-l face ”sustenabil.” Cîțu a copiat de la Boc inclusiv sloganul: „Nu sunt bani!”, se precizează pe pagina de socializare a social-democraților.

”Guvernul Cîțu trebuie să plece înainte de a întoarce România cu 10 ani în trecut! E nevoie de un guvern care să aibă soluții, nu scuze, care să aducă prosperitate, nu austeritate!”

PSD

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult