Prima pagină » Actualitate » Din ce sunt făcuți faimoșii biscuiți Oreo, de fapt. Dragoș Pătraru i-a aruncat la gunoi, după ce a citit eticheta

Din ce sunt făcuți faimoșii biscuiți Oreo, de fapt. Dragoș Pătraru i-a aruncat la gunoi, după ce a citit eticheta

Din ce sunt făcuți faimoșii biscuiți Oreo, de fapt. Dragoș Pătraru i-a aruncat la gunoi, după ce a citit eticheta

Din ce sunt făcuți faimoșii biscuiți Oreo, de fapt. Dragoș Pătraru i-a aruncat la gunoi, după ce a citit eticheta produsului atât de iubit de către cei mici.

Biscuiții Oreo sunt printre preferații celor mici. Ei se pot consuma cu lapte sau propriu-zis, fiind o gustare extrem de îndrăgită de copii. Jurnalistul Dragoș Pătraru a analizat toate ingredientele însecrise pe eticheta acestui produs extrem de cunoscut în România. De altfel, Oreo are o istorie îndelungată, devenind cea mai vândută marcă de biscuiți din Statele Unite ale Americii încă din anul 1012.

Oreo este un produs format din doi biscuiți de ciocolată, umpluți cu crene de diferite sortimente. De asemenea, biscuiții Oreo sunt distribuiți în întreaga lume printr-o varietate de campanii de vânzări și marketing. Conform campaniei Kraft Foods, Oreo sunt „cei mai bine vânduți biscuiți din lume”, iar popularitatea acestor biscuiți continua să crească, la fel și cantitatea de distribuție. În martie 2012, Revista Time a raportat că acești biscuiți sunt disponibili în mai mult de 100 de țări. În general, se estimează că, de la începuturile producției din 1912, peste 450 de miliarde de Oreo s-au produs la nivel mondial.

„Oreo, biscuiți Ore original. Ingrediente: Făină de grâu, zahăr, ulei de palmier, ulei de rapiță, cacao cu conținut redus de grăsime 4,3%, amidon din grâu, sirop de glucoză fructoză, agenți de afânare, carbonați de amoniu, carbonați de potasiu, carbonați de sodiu, sare, emulsifianți, lecitine din soia, corector de aciditate, hidroxid de sodiu, aromă. Poate conține urme de lapte. Glucide 68 de grame, din care zaharuri – 38 de grame. Cacao cu conținut redus de grăsime înseamnă pudră de cacao ce conține maximum 20% unt de cacao”.

După ce a citit toate ingredinetele de pe etichetă, Dragoș Pătraru a aruncat biscuiții la gunoi, concluzionând: ”Multe, foarte multe porcării în acești biscuiți. Nu, nu.”

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și