Directorul DSP Ilfov a “fost demisionat” de Ciolacu. Teodor Negulescu a amânat aproape o săptămână actul de onoare

Directorul DSP Ilfov a “fost demisionat” de Ciolacu. Teodor Negulescu a amânat aproape o săptămână actul de onoare
Publicat: 10/07/2023, 13:42
Actualizat: 10/07/2023, 14:07

Teodor Gabriel Negulescu, directorul DSP Ilfov, și-a dat demisia. Decizia funționarului a venit în plic cu declarația ministrului Sănătății Alexandru Rafila care urmează să anunțe oficial actul, într-o conferință de presă. Negulescu susținea de curând că instituția pe care o conduce „și-a făcut datoria”, a făcut controale și a dat șapte amenzi în acele centre. De asemenea, au căzut primele capete cerute de premier, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Mihai Tomescu, și vicepreședintele Adela Crăciun care au fost eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului, publicată luni în Monitorul Oficial.

Gestul apare după ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat că „nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei. Faptul că acest lucru a fost posibil ne arată un singur lucru, avem de a face cu o problemă de fond, de sistem, un sistem corupt și inert. Am văzut infractori. Sunt peste tot în lume. De asemenea ticăloși de o asemenea cruzime, nimeni nu era pregătit de așa ceva. La fel, funcționari publici complici care în loc să fie de partea oamenilor, s-au vândut acestor ticăloși”, a explicat Ciolacu.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că inspectorii de sănătate publică au făcut controale la „căminele groazei” din Ilfov, dar că nu au găsit niciun fel de problemă. De aceea, demnitarul spune că va discuta luni, 10 iulie, despre motivele pentru care Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Ilfov „nu a reacţionat în niciun fel” la ceea ce s-a întâmplat în azilele în care bătrânii erau maltrataţi.

Ciolacu a cerut să cadă capete încă de vineri

Premierul Marcel Ciolacu a cerut demiterea șefilor ANPDPD încă de vineri. „Doresc destituirea din funcția de președinte a Autorității naționale pentru protecția drepturilor persoanelor cu dizabilități, această instituție având un corp de control și atribuții clare de a controla ceea ce se întâmplă în aceste centre de îngrijire”, a spus Ciolacu la începutul ședintei de guvern.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a cerut demiterea conducerii Agenției Naționale de Protecție și Inspecție Socială, precum și a conducerii județene a acestui organism. De asemenea, șeful Guvernului a cerut demiteri la DGASPC Ilfov și Sectorul 3.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat vineri pe Facebook că directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 a cerut suspendarea din post până la finalizarea anchetei și lămurirea situației, cerere aprobată de primar.

„Consider că este revoltător și condamnabil ceea ce s-a întâmplat în centrele private de găzduire și asistență care trebuiau să îi apere și protejeze pe cei mai vulnerabili dintre noi. Este inimaginabil că cineva se poate comporta cu atâta cruzime cu alte suflete și sper ca ancheta din acest caz să clarifice toate aspectele în discuție, iar cei vinovați să plătească”, a scris Negoiță pe pagina sa de Facebook.

Citiți și: Alexandru Rafila: Inspecţia sanitară a găsit „totul PERFECT” în centrele din Ilfov. Vreau să vedem de ce s-a ajuns la o astfel de situaţie

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...