Alexandru Rafila: Inspecţia sanitară a găsit „totul PERFECT” în centrele din Ilfov. Vreau să vedem de ce s-a ajuns la o astfel de situaţie

Alexandru Rafila: Inspecţia sanitară a găsit „totul PERFECT” în centrele din Ilfov. Vreau să vedem de ce s-a ajuns la o astfel de situaţie
Publicat: 10/07/2023, 07:32
Actualizat: 10/07/2023, 07:34

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că inspectorii de sănătate publică au făcut controale la „căminele groazei” din Ilfov, dar că nu găsit niciun fel de problemă. De aceea, demnitarul spune că va discuta luni despre motivele pentru care Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Ilfov „nu a reacţionat în niciun fel” la ceea ce s-a întâmplat în azilele în care bătrânii erau maltrataţi.

„Inspecţia Sanitară de Stat –  am cerut un raport ţintit pe judeţul Ilfov, pentru că acolo au fost acum problemele – aceste centre au fost verificate în cursul acestui an, nu au găsit nimic. Mâine o să îl chem pe domnul director de la Direcţia de Sănătate Publică Ilfov să discutăm despre aceste lucruri. Inspecţia Sanitară de Stat nu se ocupă decât de condiţiile igienico-sanitare care trebuie acordate acestor pacienţi, sau, mă rog, în alte tipuri de instituţii, că Inspecţia Sanitară nu merge doar în astfel de cămine, dar totuşi condiţiile igienico-sanitare sunt oarecum legate şi de modul de acordare a îngirjirii acestor persoane, pentru că nu poţi să ai nişte condiţii dramatice, cum sunt cele care au fost prezentate, şi în urma controlului să rezulte că totul este perfect”, a afirmat Alexandru Rafila duminică seară, la postul B1 Tv.

„Vreau să am luni o discuţie cu directorul DSP Ilfov şi să vedem de ce s-a ajuns la o astfel de situaţie”

Sursa citată precizează că luni va avea o discuţie cu conducerea DSP Ilfov despre motivele pentru care nimeni nu a  constatat nicio neregulă în timpul controalelor făcute în acele cămine.

„Tocmai din cauza asta îmi doresc… Am examinat raportul, vineri am solicitat şi mi-a fost transmis un raport din partea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Ilfov.

Vreau să am mâine (luni-n. red.) o discuţie cu domnul director şi să vedem care sunt soluţiile şi de ce s-a ajuns la o astfel de situaţie, iar autoritatea de sănătate publică a judeţului Ilfov nu a reacţionat în niciun fel şi ne-am trezit acum că lucrurile care erau în mod evident profund viciate, în rapoartele de control, – şi apar şi la alte autorităţi care au mai fost pe acolo, apar ca fiind foarte bune – nu cred că ele corespundeau realităţii”, a adăugat Rafila, citat de News.ro.

El a subliniat că e nevoie nu numai de controale, ci şi de evaluări în astfel de centre, evaluări în baza cărora să se ia măsuri corespunzătoare.

Vă recomandăm să citiți și:

EXCLUSIV | Cinism înfiorător după moartea unei paciente într-unul din ”azilele groazei”. Infirmieră: ”Deja era țeapănă, ne facem sânge rău degeaba”

EXCLUSIV | Pacienți de la Bălăceanca, torționari la ”azilele groazei”: ”Avea mână liberă să bată alți pacienți, tuturor le era frică de el”

EXCLUSIV | Schema prin care Ștefan Godei „aranja” controalele la „azilele groazei.” „Să miroasă frumos, să nu fie găsiți în zdrențe”

EXCLUSIV | Discuții halucinante din „azilele groazei”. Bătrânii erau bătuți, subnutriți, cu musculatura atrofiată. „Băi, ești nebună, e neagră toată!”

EXCLUSIV | Dezvăluiri șocante din ”azilele groazei”. ”A bătut-o folosind o bară din inox cu care a lovit-o peste spate și fese”

EXCLUSIV | Un fost polițist, reținut în dosarul „azilele groazei”. Din anchetator a ajuns soțul patroanei unui centru care teroriza bătrâni

Cum scăpau ”centrele groazei” de controale. O instituție găsea bătrâni în mizerie și mâncare expirată, o alta spunea că s-a ”remediat”

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...