Directorul Untold este revoltat, după organizarea celui mai mare pelerinaj al catolicilor din România: „Care e diferența între pelerinajul religios și un festival?”

Directorul Untold este revoltat, după organizarea celui mai mare pelerinaj al catolicilor din România: „Care e diferența între pelerinajul religios și un festival?”
Foto: Untold, Facebook
Publicat: 23/05/2021, 00:45

Edy Chereji, director al festivalurilor Untold și Neversea, a declarat că autoritățile tratează cu „dublă măsură” cele două tipuri de evenimente, deși condițiile de desfășurare sunt aproximativ aceleași. Declarațiile au fost făcute în contextul organizării de azi a pelerinajului de Rusaliile Catolice, la care au participat mii de oameni.

„Foarte bine că se organizează pelerinaje. Nu e primul și nici nu va fi ultimul, pe timp de pandemie. Dar nu am cum să nu fiu deranjat de dubla măsură cu care ne tratează autoritățile. Care e diferența, ca organizare, între pelerinajul de azi și un festival? Ai zice că e vorba tot de zeci de mii de oameni la un loc, tot aer liber, tot pandemie. Există, totuși, o diferență! Aceea că noi am propus ca la evenimentele noastre absolut toți participanții să fie persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boală”, a scris Edy Chereji, pe rețelele de socializare.

Acesta a precizat că autoritățile ar trebui să permită organizarea unor eventimente precum Untold ori Neversea „măcar începând cu luna august”.

„Toată lumea are dreptul la normalitate”

„Nu e revoltător pentru noi, cei care venim cu cele mai riguroase norme și soluții, plătim taxe și impozite, să fim restricționați pe motiv ca încă nu este sigur să organizezi evenimente cu mai mult de 500 de persoane, dar în același timp să stăm și să ne uităm la imagini cu zeci de mii de oameni, participând la un pelerinaj?  

Toată lumea are dreptul la normalitate! Și vă garantez că nu suntem două tabere. Sunt mulți tineri care merg la biserică, precum și la concerte. Dacă sunt responsabili, se vaccinează, se testează, de ce îi legați la un ochi și le astupați o ureche?”, a adăugat directorul Untold.

Premierul: Putem să vorbim de evenimente mari – şi Nervesea şi Untold – după 1 august

Prim-ministrul Florin Cîţu a spus că este posibilă organizarea unor evenimente, chiar şi concerte, înainte de 1 august, dar a precizat că desfăşurarea unor festivaluri mari precum Untold sau Nerversea poate fi luată în calcul ulterior acestei date.

„Noi vorbeam de acele festivaluri după 1 august. Deci toată discuţia pe care am avut-o de fiecare dată cu organizatorii a fost că vom avea aceste festivaluri după 1 august. În acest moment vorbim de tipuri de concerte, ce se poate face până la 1 august şi acestea sunt condiţiile pe care le-am luat în calcul până la 1 august. După 1 august sper să discutăm de alte evenimente. (…) Eu am spus din primul moment, şi când am discutat la Cluj şi când am discutat pe litoral şi erau acolo reprezentanţii celor de la Untold, că putem să vorbim de evenimente mari – şi Nervesea şi Untold – după 1 august”, a declarat, luni, Florin Cîțu.

Mii de oameni la cel mai mare pelerinaj al catolicilor din România

Peste 40.000 de credincioși au venit la pelerinajul organizat cu prilejul Rusaliilor la Șumuleu Ciuc. Evenimentul a fost anulat anul trecut, în contextul masurilor de prevenire a extinderii pandemiei de coronavirus.

Pelerinajul Rusaliilor catolice organizat la Şumuleu Ciuc este considerat cel mai mare din Europa Centrală şi de Est şi a început în urmă cu aproape patru secole şi jumătate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Experții avertizează că bolile transmise de țânțari se răspândesc în Europa din cauza crizei climatice