Discuții despre certificatul verde. Grindeanu: „Sunt un adept al acestuia, dar îi las pe alții care se pricep mai bine” / Baciu: „Urmează o decizie politică”

Discuții despre certificatul verde. Grindeanu: „Sunt un adept al acestuia, dar îi las pe alții care se pricep mai bine” / Baciu: „Urmează o decizie politică”
Sorin Grindeanu (Foto: Mediafax Foto / Emanuel Titus) / Andrei Baciu (FOTO: Eduard Vînătoru/MEDIAFAX FOTO)
Publicat: 03/01/2022, 08:28

Vicepremierul Sorin Grindeanu ar vrea ca certificatul verde să intre în vigoare din această lună. La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat că, în final, decizia va fi una „strict politică”.

Grindeanu a declarat, duminică seara, la Digi24, că este nevoie doar de o finalitate la discuțiile deja avansate.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat, la același post de știri, că adoptarea certificatului reprezintă un instrument de sănătate publică, ce poate încetini transmiterea bolii. Pe de altă parte, implementarea lui reprezintă în final o decizie strict politică.

„Eu sunt un adept al acestui certificat, dar am învăţat în această perioadă că trebuie să-i las pe cei care se pricep mai bine, medicii şi specialiştii în sănătate. Ca părere personală, cred că e nevoie de certificat verde, în acelaşi timp cu măsuri care să-i păzească pe cei care nu pot să se vaccineze. Eu am văzut punctul de vedere al ministrului Rafila, pe care îl susţin în totalitate”, a declarat Sorin Grindeanu.

„Nu suntem singuri şi nici nu avem majoritatea singuri, avem o majoritate confortabilă împreună cu partenerii de guvernare, cu PNL-ul și UDMR-ul.  În acest moment, Parlamentul e în vacanţă, dar ceea ce a spus ministrul Rafila cred că e extrem de important: că e nevoie să ne pregătim şi pe toate celelalte componente – pe ce înseamnă spitalele, pe ce înseamnă antiviralele în farmacii”, a mai spus vicepremierul.

Grindeanu: PSD nu se teme de bazinul electoral al AUR

„Nu poate să vorbească PSD-ul de o teamă din partea unui bazin electoral. PSD-ul este cel mai mare partid din România şi a fost tot timpul în aceşti 30 de ani. Ştiţi, dacă vorbeam doar din punct de vedere electoral, probabil că era bine să nu intrăm la guvernare şi să-i lăsăm să se ducă până la capăt. Nu! Am luat decizii curajoase, cum trebuie să fie şi altele care sunt convins că vor fi luate în 2022”, a punctat vicepremierul Grindeanu.

Andrei Baciu: O decizie la nivel de conducere a coaliției

„Toată această discuție cu certificatul verde a fost inițiată la nivelul Ministerului Sănătății, deci există un proiect care a fost dezvoltat, de la care s-a plecat.

Acum, urmează o decizie politică”, a spus, la rândul său, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase