Discuții în spatele ușilor închise la Kremlin: S-ar pregăti „debarcarea” lui Vladimir Putin

Discuții în spatele ușilor închise la Kremlin: S-ar pregăti „debarcarea” lui Vladimir Putin
Vladimir Putin / Foto – Profimedia Images
Publicat: 24/05/2022, 13:39

Ultimele informații venite din Rusia sugerează că „scoaterea din scenă” a lui Vladimir Putin ar fi pregătită la Kremlin. În tot acest timp, 500 de civili sunt ținuți ostatici în Kherson. La rândul său, Serghei Lavrov spune că Rusia se gândește „serios” să reia legăturile cu Occidentul.

Elita rusă ar fi tot mai nemulțumită de războiul dus de Vladimir Putin în Ucraina.

Meduza, un site independent de știri cu sediul în Letonia, citează surse apropiate Kremlinului, care au afirmat că președintele se află în centrul nemulțumirilor celor care susțin războiul, dar și al celor care se opun intervenției din Ucraina.

Militanții pro-război cer măsuri „mai dure”

În timp ce elitele care critică războiul au o motivație clară, împotriva intervenției militare, cei care susțin războiul sunt frustrați de lipsa de progres a lui Putin în Ucraina, solicitând o abordare mai „dură”.

Afaceriștii și politicienii ruși sunt nemulțumiți de Putin, care a declanșat războiul fără să se gândească la sancțiunile care vor veni din partea Occidentului.

Un viitor „fără Putin” este tot mai plauzibil și sunt luați în calcul potențialii succesori, „în spatele ușilor închise de la Kremlin”, informează site-ul citat.

Printre cei care l-ar putea înlocui pe Putin se numără primarul Moscovei, Sergei Sobyanin, aliatul președintelui rus, Dmitry Medvedev și prim-adjunct al șefului administrației prezidențiale, Sergei Kiriyenko.

„Se discută la nivel de dorință”

În schimb, aceste „bisericuțe” nu duc discuții pentru „răsturnarea” lui Putin de la putere. Se discută la nivel de „dorință, un viitor apropiat, în care Putin nu va mai guverna statul rus”.

„Președintele a stricat totul, dar poate fi reparat – poate fi semnat un acord cu Occidentul și Ucraina”, a declarat un interlocutor.

Totodată, Meduza adaugă că „toți cei de la putere înțeleg că Putin poate pleca din funcția de președinte doar dacă starea sa de sănătate va fi foarte precară”, însemnând că „nemulțumirea oficialilor de rang înalt nu se concretizează în acțuni – sunt pure discuții între ei”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult