Dmytro Kuleba: Turcia ar putea deveni unul dintre garanții securității Ucrainei

Dmytro Kuleba: Turcia ar putea deveni unul dintre garanții securității Ucrainei
Dmytro Kuleba: Turcia ar putea deveni unul dintre garanții securității Ucrainei/FOTO: bursahaber.com
Publicat: 17/03/2022, 18:31

Ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a avut convorbiri cu ministrul afacerilor externe al Turciei, Mevlüt Çavușoğlu, care i-a transmis că Ucraina beneficiază de sprijinul politic și umanitar practic, precum și disponibilitatea de a lua în considerare posibilitatea de a deveni unul dintre garanții securității Ucrainei în viitor, potrivit Ukrinform.

„În centrul atenției se află apărarea eroică a Ucrainei împotriva agresiunii pe scară largă a Rusiei. Numeroasele crime de război și crime împotriva umanității comise de armata rusă în Ucraina trebuie pedepsite. În acest caz solidaritatea Turciei cu Ucraina, sprijinul politic și umanitar practic, precum și disponibilitatea de a lua în considerare posibilitatea de a deveni unul dintre garanții securității Ucrainei în viitor”, a postat Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei pe Facebook.

În plus, ministrul de externe al Turciei l-a informat pe Kuleba despre vizita sa la Moscova la 16 martie. El a subliniat disponibilitatea Ankarei de a continua eforturile de mediere pentru a pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Mevlüt Çavușoğlu a sosit joi în Ucraina pentru a purta discuții cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba privind încetarea agresiunii rusești.

În timpul vizitei de ieri la Moscova, Çavușoğlu a subliniat rolul de mediator al țării sale în calitate de facilitator între Ucraina și Rusia, asigurând că poziția țării se bazează pe cadrul legal și pe imparțialitate.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult