Document: Florin Cîțu nu era singur în mașină în momentul în care a condus băut în SUA

Document: Florin Cîțu nu era singur în mașină în momentul în care a condus băut în SUA
Premierul Florin Cîțu / Sursa: Facebook - Guvernul României
Publicat: 25/08/2021, 07:07

Jurnalistul Mihai Gâdea a prezentat, marți, la Sinteza Zilei, documentul arestării lui Florin Cîțu în SUA, din care reiese că acesta se afla la volan sub influența băuturilor alcoolice, nu consumase droguri, nu s-a opus arestării și nu avea asupra sa o armă. Din document mai reiese că Florin Cîțu nu era singur în mașină în momentul arestării.

Potrivit dezvăluirilor Antena3, în Ford-ul lui Cîțu mai erau alte două persoane.

„Aș vrea să vedem dacă era singur în mașină – colegii mei au decupat porțiunea documentului, pentru că nu era singur în mașină. Erau doi bărbați neidentificați în mașină,

Deci nu era singur, erau trei persoane în mașină. Acestea sunt noutățile majore: faptul că acesta consumase doar alcool, nu sunt narcotice, scrie foarte clar în acest raport al arestării, nu s-a opus arestării, nu au fost evenimente deosebite și mai erau două persoane în mașină la momentul arestării„, a spus Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei.

Potrivit anchetatorilor, mașina Ford Probe de culoare roșie mergea haotic pe drum, iar inclulpatul Cîțu mirosea a băuturi alcoolice, a recunoscut că a băut, avea ochii injectați și umezi. Cîțu avea BAC (Blood Alchohol Content) de 0,161, limita legală fiind de 0,08.

Poza de la arestarea lui Florin Cîțu în SUA. Cum arăta premierul când avea 28 de ani

Autoritățile americane au pus la dispozița presei din România fotografia din momentul arestării lui Florin Cîţu.

Potrivit Aleph News și Mediafax, autoritățile americane informează că l-au ținut pe Florin Vasile Cîțu în Penitenciarul din Story County, acesta fiind prins de poliție, pe 3 decembrie 2000, „conducând sub influență”, la volanul mașinii Ford Probe roșie și după ce a fost luat în custodia SUA.

„Nu i-am adus în discuție domnului Klaus Iohannis acest incident. Nu am considerat relevant”

Întrebat dacă atunci când a solicitat certificatul ONRNISS a declarat ceea ce s-a întâmplat în SUA, Florin Cîțu a spus că, în România, președintele, premierul, miniștri, nu fac cerere pentru ONRNISS. „Avem acces la aceste informații fără a face cerere”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase