Doi preoți din Botoșani sunt acuzați că le-au cerut credincioșilor vaccinați să plece din biserică și chiar le-au smuls măștile de protecție de pe față

Doi preoți din Botoșani sunt acuzați că le-au cerut credincioșilor vaccinați să plece din biserică și chiar le-au smuls măștile de protecție de pe față
FOTO - Arhivă: Mediafax Foto / Andreea Alexandru
Publicat: 22/11/2021, 18:32
Actualizat: 22/11/2021, 18:36

Șefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani, Monica Adăscăliţei, a anunțat că autorităţile sanitare din județ vor demara o anchetă în cazul unor preoţi acuzaţi că au cerut credincioşilor vaccinaţi să plece din biserică și le-au smuls de pe față măștile de protecție.

De altfel, pe adresa instituţiei au fost transmise sesizări, însoţite de înregistrări video, conform cărora doi preoţi din mediul rural ar fi solicitat enoriaşilor vaccinaţi să nu participe la slujbe, iar celor care purtau mască să renunţe la aceasta, relatează Agerpres.

„Chiar avem nişte reclamaţii la nivelul DSP legat de faptul că, în două localităţi din judeţul Botoşani, preotul în timpul slujbei a recomandat ieşirea din biserică a persoanelor vaccinate, li s-a atras atenţia să nu poarte mască, chiar li s-a smuls masca de pe faţă. Vom face o anchetă în cursul acestei săptămâni şi vom lua legătura şi cu conducerea bisericii la nivelul judeţului Botoşani. Sunt şi filmaţi, sunt şi poze”, a spus Adăscăliţei.

Mai mult, directoarea DSP afirmă că sesizări similare au fost transmise şi de unii dintre medicii de familie.

„Sunt anumite zone, nu peste tot, pentru că avem şi preoţi care susţin această activitate de vaccinare şi chiar le recomandă enoriaşilor, dar avem şi aceste excepţii şi vom încerca să avem o discuţie în această săptămână cu reprezentanţii bisericii”, a adăugat Adscăliţei.