Doliu în lumea muzicii! Tom Verlaine a murit la vârsta de 73 de ani

Doliu în lumea muzicii! Tom Verlaine a murit la vârsta de 73 de ani
Foto: Profimedia
Publicat: 29/01/2023, 20:15
Actualizat: 29/01/2023, 20:34

Doliu în lumea muzicii! Tom Verlaine a murit la vârsta de 73 de ani! Tom Verlaine, a cărui trupă Television a fost una dintre cele mai influente apărute pe scena punk rock din New York, centrată în jurul clubului de noapte CBGB, a murit sâmbătă, 28 ianuarie, la Manhattan.

Fiica sa, Jesse Paris Smith, a anunţat decesul publicaţiei New York Times, fără a preciza cauza morţii lui Verlaine, cu excepţia precizării că aceasta a survenit în urma unei ”boli scurte”, scrie Agerpres.

Tom Verlaine, al cărui nume real era Thomas Miller, a decis să se numească Tom Verlaine, în semn de omagiu faţă de Paul Verlaine, poetul francez al cărui lirism a încercat să îl insufle versurilor sale, în timp ce cânta la chitară.

Primul său album important, ”Marquee Moon”, a fost lansat în anul 1977. Deşi trupa Television a avut un succes comercial relativ, ”Marquee Moon” figurează încă pe un loc fruntaş în topuri precum Rolling Stone, NME şi Pitchfork.

După ce a lansat două albume, formaţia s-a destrămat, iar Tom Verlaine a lansat o piese solo. Artistul a colaborat, de asemenea, cu numeroşi artişti, precum David Bowie şi Patti Smith.

Tom Verlaine a fost solistul trupei și compozitorul majorității cântecelor, a studiat pianul și saxofonul în copilărie,

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase