Dorin Valeriu Bădulescu, Secretar General Adjunct PMP: „Trebuie să fii nebun ca în plină criză să propui creșteri de impozite și taxe!”

Dorin Valeriu Bădulescu, Secretar General Adjunct PMP: „Trebuie să fii nebun ca în plină criză să propui creșteri de impozite și taxe!”
Dorin Valeriu Badulescu, Secretar General Adjunct PMP / FOTO - Facebook.com/DorinValeriuBadulescu
Publicat: 02/07/2022, 17:10
Actualizat: 02/07/2022, 17:12

Avocatul Dorin Valeriu Bădulescu, Secretar General Adjunct PMP și fost senator PMP de Buzău, a lansat un mesaj dur pe Facebook, la adresa guvernanților, care se gândesc la creșterea taxelor și impozitelor, în această perioadă. „Trebuie sa fii nebun ca în plină criză să propui creșteri de impozite și taxe!”, este de părere acesta.

Politicianul susține că întotdeauna când România a avut dificultăți, guvernanții s-au gândit sa mărească fiscalitatea și niciodată efectul nu a fost cel așteptat.

„Poate se încasează niște bani pe termen scurt, dar pe termen lung vom deconta facturi uriașe! Măsurile propuse lovesc direct în IMM-uri fără a fi vreo urma de îndoială. Răspunsul firesc va fi dispariția de locuri de muncă și un nou exod al forței de muncă în afară, după părerea mea. Dacă tot apar astfel de măsuri de constrângere, orice guvernant sănătos la cap s-ar gândi cum să limiteze efectele ce vor apare (Sic!). Lipsa forței de muncă e o realitate groaznică de ceva timp, capitalul autohton este sugrumat de fiscalitate și atunci ce se întâmplă? IMM-urile afectate fie vor închide, fie vor continua și se vor confrunta cu veșnica problema a reducerii cheltuielilor cu impozitele luând în calcul inclusiv renunțarea la unii angajați”, scrie Dorin Valeriu Bădulescu.

„Pentru a se atenua astfel de măsuri, de ce guvernul nu se gândește cum sa prevină fenomenul, ba chiar sa atragă forța de munca?”, se întreabă senatorul.

Tot el a propus și o soluție, pe care o consideră simplă.

„Una din soluții este simpla: posibilitatea ca IMM-urile sa le poată da angajaților vouchere de vacanta deductibile din impozitul pe salarii și nu din cheltuieli cum este acum. Așa se obține stabilitate și se poate menține forța de munca”, a scris Dorin Valeriu Bădulescu.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult