DOSARUL exploziilor de la Crevedia. Avocatul patronilor care deţineau staţia GPL: „Trebuie să cunoaştem dosarul, să știm la ce ne raportăm”

DOSARUL exploziilor de la Crevedia. Avocatul patronilor care deţineau staţia GPL: Trebuie să cunoaştem dosarul, să știm la ce ne raportăm
Publicat: 06/09/2023, 10:29
Actualizat: 06/09/2023, 10:32

Florin Cojocaru, avocatul asociaţilor firmei care deţinea staţia GPL de la Crevedia, a declarat miercuri, că celor doi clienţi ai săi li s-a adus la cunoştinţă de către procurori calitatea de inculpaţi. El a precizat că a ales să nu dea nicio declaraţie în acest moment.“

Parchetul de pe lângă Înalta Curte a anunţat marţi seară, în cadrul unui comunicat de presă, că cei doi patroni ai firmei care deţinea GPL-ul de la Crevedia, unde au avut loc exploziile ce au dus la moartea a cinci oameni şi la rănirea altor 54, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Este vorba despre Ionuţ Doldurea, fiul primarului PSD din Caracal Ion Doldurea, şi Cosmin Stângă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă o pedeapsă cuprinsă între 5 şi 12 ani de puşcărie.

„Trebuie să cunoaştem dosarul, să ştim la ce ne raportăm”, a argumentat avocatul din speța exploziilor de la Crevedia.

Avocatul Florin Cojocaru a afirmat miercuri, că cei doi clienţi ai săi nu au dat declaraţii în acest dosar

“Nu am dat declaraţii, ni s-a adus la cunoştinţă calitatea de inculpaţi pentru cei doi asociaţi. Probabil va urma o propunere în cursul zilei de astăzi pentru care ne vom întâlni la judecător. Am ales, la îndrumarea mea, să nu dea nicio declaraţie la acest moment, trebuie să cunoaştem şi noi dosarul, trebuie să ştim la ce ne raportăm. (…) Nu am văzut dosarul”, a afirmat Florin Cojocaru.

El a menţionat că întreaga afacere de la Crevedia a fost concepută în aşa fel încât să nu îşi asume nici măcar riscul unei scântei.

“Probabil că fiecare dintre noi, în ce facem, purtăm şi un risc. Există ceva ataşat fiecărei meserii. Într-o astfel de afacere cu materii într-atât de periculoase este inclusiv riscul unei scântei, care poate duce la o catastrofă. Întreaga afacere a fost concepută aşa încât să nu îşi asume nici măcar riscul unei unei scântei pentru că, dacă ai gândi contrar, înseamnă că prevesteşti dezastrul, îţi faci afacerea ca să….(…)

În materie de răspundere la acest moment sau cumva în legătură cu orice fel de răspundere, am găsit că este cuviincios şi normal în primul rând să le asigurăm oamenilor care sunt în suferinţă revenirea în confortul lor normal al familiilor. Compensaţii se doresc a fi acordate tuturor”, a mai transmis apărătorul celor doi asociaţi ai firmei din Crevedia.

Întrebat dacă aceştia ştiau că firma respectivă funcţiona ilegal, Florin Cojocaru a răspuns că nu ştie de existența unor  astfel de circumstanţe.

„Trebuie să mă lămuresc şi mă lămuresc citind. Toată concentrarea şi alocarea de resurse din partea noastră a fost să înlăturăm din suferinţele oamenilor, la modul concret, nu doar pe vorbe, să ştiţi”, a conchis avocatul.

Primarul din Caracal, suspendat din PSD

Consiliul Politic Național al PSD a decis în unanumitate suspendarea primarului din Caracal, Ion Doldurea. Decizia vine la o săptămână distanță după exploziile produse la Crevedia, acolo unde fiul primarului din Caracal, Ionuț Doldurea, deținea o stație GPL.

Liderii din țară ai Partidului Social Democrat s-au întrunit sâmbătă, la Palatul Parlamentului, pentru a supune la vot suspendarea din funcțiile deținute în PSD de primarul Caracalului. Ion Doldurea se autosuspendase la puțin timp după producerea tragediei.

Șeful social-democraților, Marcel Ciolacu, a spus la finalul întâlnirii cu liderii PSD că din discuțiile purtate cu președinții organizațiilor județene PSD din Olt, respectiv Dâmbovița, aceștia nu mai susțin o candidatură viitoare la funcția de primar, atât pentru Ion Doldurea cât și pentru Petre Florin, primarul din Crevedia.

Flagas – contracte publice de peste 755.800 lei

Potrivit datelor centralizate de termene.ro, începând din 2017, firma fiului primarului din Caracal – Flagas – a avut contracte de peste 755.800 de lei, prin achiziție directă, cu primăriile de comune și școli din aceste zone (detalii AICI)

Firma care deține stația de GPL unde s-a produs explozia din Crevedia se numește Flagas SRL și îi aparține fiului primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea. Firma Flagas SRL a înregistrat anul trecut un profit net de 32.782.166 lei.

Acționarii firmei Flagas SRL sunt Ionuț Daniel Doldurea (51%), fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea, si Cosmin Ionuț Stinga (49%), potrivit Termene.ro. Firma Flagas SRL a înregistrat în 2020 un profit net de 13.611.560 lei, în 2021 de 12.320.411 lei, iar anul trecut, de 32.782.166 lei.

Flagas a achiziționat, în ultimii doi ani, și firma concurentă Rombeer Crîngaşu, care deținea stațiile de carburant RBC.

CITEȘTE ȘI:

Explozie la stația GPL din Crevedia. Un mort, 46 răniți, 8 în stare gravă, inclusiv pompieri. Patru răniți, transferați în Belgia și Italia

FOTOGRAFIE ȘOCANTĂ. Exploziile de la Crevedia au fost atât de puternice încât au topit căștile pompierilor

Imagini șocante la Crevedia! Oameni cu pielea arsă, conștienți, primesc îngrijiri medicale pe șosea

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Ce face mereu Loredana Groza înainte de a se urca pe scenă
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Montgolfier, inventatorii balonului cu aer cald. Pionierii zborului cu echipaj uman