Dosarul mitei de 1,25 milioane lei | Dumitru Buzatu, ex-președintele CJ Vaslui, trimis în JUDECATĂ: „Sărut mâna, Emil! Îți mulțumesc, eram pe drojdie”

Dosarul mitei de 1,25 milioane lei | Dumitru Buzatu, ex-președintele CJ Vaslui, trimis în JUDECATĂ: „Sărut mâna, Emil! Îți mulțumesc, eram pe drojdie”
Publicat: 15/12/2023, 10:01
Actualizat: 15/12/2023, 10:02

Dumitru Buzatu, președintele suspendat al Consiliului Județean Vaslui, a fost trimis în judecată, vineri, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Alături de Buzatu a fost trimis în judecată și expertul ieșean Radu Judele, iar acest mega-dosar de corupție se va judeca la Tribunalul Vaslui.

Cu trei luni în urmă, Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant primind mită și este acuzat că ar fi primit 1,25 milioane de lei de la omul de afaceri Emil Savin. Întregul flagrant a fost filmat de reprezentanții sistemului judiciar din România. Astfel, din imagini se poate observa că Dumitru Buzatu este blocat – din față și din spate – de două mașini ale ofițerilor DNA. Din cele două mașini au coborât mai multe forțe de ordine, respectiv mascați, polițiști și un procurori. (alte detalii AICI)

La momentul respectiv, Dumitru Buzatu i-ar fi spus lui Emil Savin, potrivit referatului întocmit de procurorii DNA, că îi mulțumește pentru bani și că era „pe drojdie”.

„Sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie”, ar fi spus Buzatu, conform stenogramelor DNA.

Dumitru Buzatu este arestat preventiv din data de 23 septembrie

În data de 21 noiembrie 2023, Tribunalul Vaslui a decis prelungirea mandatului de arestare preventivă a lui Dumitru Buzatu, cercetat pentru luare de mită.

Dumitru Buzatu este arestat preventiv din data de 23 septembrie. Președintele Consiliului Județean Vaslui a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei, cash, mită de la “vrăjitorului” Emil Savin, zis Farmazon, care a colaborat cu DNA. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu.

Omul de afaceri care a colaborat cu procurorii DNA pentru realizarea flagrantului lui Dumitru Buzatu este Emil Savin, poreclit Farmazon. Afaceristul Savin era, de maim ult timp, un „abonat” la contracte cu Consiliul Județean Vaslui, iar în momentul în care președintele CJ Vaslui a încercat să „fenteze” mai multe plăți către Farmazon, omul de afaceri l-a denunțat pe Buzatu și a acceptat colaborarea pentru „înfundarea”  fostului lider PSD, potrivit referatului DNA.

De unde a pornit „răzbunarea” omului de afaceri

„Răzbunarea” omului de afaceri a plecat de la o plată de 3 milioane de euro, pe care CJ Vaslui o avea de achitat către Emil Savin, zis Farmazon.

„Menționez că îmi desfășor activitatea în domeniul construirii și reabilitării infrastructurii rutiere de mai mulți ani, cu precădere în jud. Vaslui. Precizez că de mai mulți ani sunt în topul constructorilor în domeniul infrastructurii rutiere din jud. Vaslui. În toată această perioadă am luat contact cu majoritatea antreprenorilor din jud. Vaslui care își desfășoară activitatea în domeniul menționat anterior. 

Am aflat de la diverse persoane care activează în acest domeniu faptul că numitul Buzatu Dumitru, președintele CJ Vaslui, pretinde și primește un procent de minim 10% al contravalorii lucrărilor pe care le încredințează diverșilor antreprenori privind infrastructura rutieră din jud. Vaslui.

De asemenea, din atitudinea și modalitatea în care se desfășoară procedurile de atribuire a diverselor contracte privind infrastructura rutieră din jud. Vaslui, a rezultat că Buzatu Dumitru este cel care coordonează și supraveghează ca aceste lucrări să fie acordate antreprenorilor pe care îi agreează”, a declarat Emil Savin în dosarul în care a fost arestat Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui.

Omul de afaceri a mai declarat și că s-a simțit persecutat de conducerea CJ Vaslui. (alte informații AICI)


Citește și:

 Filmul integral al anchetei DNA în cazul Buzatu-Farmazon. Ce nume noi apar în dosarul de corupție. Vaslui are un președinte al CJ interimar

VIDEO | Noi imagini cu flagrantul lui Dumitru Buzatu / Dialogul dintre „baronul” din Vaslui și ofițerii anticorupție: „Nu am nimic împotrivă”

Deputatul Popica, ginerele denunțătorului Farmazon, îl plânge pe Buzatu, alături de întreaga familie politică din Vaslui. Câtă jale este în județ

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne