Două treimi dintre britanici își apreciază cei mai buni prieteni, după pandemia Covid-19

Două treimi dintre britanici își apreciază cei mai buni prieteni, după pandemia Covid-19
Publicat: 03/07/2021, 11:24
Actualizat: 03/07/2021, 11:24

Aproape două treimi dintre adulții britanici își apreciază cei mai buni prieteni mai mult ca oricând, după ce au fost forțați să se despartă din cauza pandemiei, potrivit unui sondaj.

Un studiu a dezvăluit că râsul (55%), loialitatea (53%) și fiabilitatea (52%) sunt printre lucrurile pe care le apreciază cel mai mult de la prietenii lor acum că s-au reunit din nou, potrivit mirror.co.uk.

Alții caută sprijin (50%) și bunătate (41%) din partea prietenilor lor.

De asemenea, a apărut că cei chestionați și-au făcut primul prieten cel mai bun la vârsta de 11 ani și au continuat apoi să aibă patru prieteni cei mai buni de-a lungul vieții.

Și în timp ce 34% consideră că fiecare dintre aceste prietenii este importantă, unele durează mai mult decât altele – prietenia medie se întinde pe 17 ani.

50% dintre aceste prietenii au fost „pe tot parcursul vieții”

Studiul a 1.500 de adulți și 500 de copii a văzut, de asemenea, copiii numind un prieten bun drept cineva care este amabil (41%) și care se distrează (42%).

Dar se pare că numărul de prieteni se înjumătățește cu vârsta, deoarece în timp ce tinerii au în medie patru prieteni cei mai buni, acest lucru scade la doar doi pentru adulți.

Mai mult de patru din 10 copii (43%) au recunoscut, de asemenea, că le place să-și facă noi prieteni, 31% considerând că este „ușor”.

Copiii au mai spus că sunt mai buni în a-și face prieteni atunci când se simt încrezători (35%).

Cercetarea a fost realizată de Guide Dogs., care oferă „câini prieteni” – un serviciu care împerechează copiii cu deficiențe de vedere și familiile lor alături de unul dintre animale, cu scopul de a-și dezvolta încrederea în sine și abilitățile sociale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase