Elena Merişoreanu, despre perioada petrecută în spital cu COVID-19: „Am plâns cum nu am plâns la înmormântări, ce am văzut acolo”

Elena Merişoreanu, despre perioada petrecută în spital cu COVID-19: „Am plâns cum nu am plâns la înmormântări, ce am văzut acolo”
Elena Merișoreanu / Sursa foto: Facebook.com
Publicat: 21/10/2021, 22:36
Actualizat: 21/10/2021, 23:32

Interpreta de muzică populară Elena Merişoreanu, în vârstă de 72 de ani, a povestit – într-un interviu pentru Observatornews.ro – experiența sa din spital după ce s-a imbolnăvit de Covid-19, în urmă cu o lună. Ea era vaccinată cu schema completă.

Artista s-a infectat cu noul coronavirus la sfârșitul lunii septembrie și stat două săptămâni internată la Institutul „Matei Balş” din Capitală, cu un plămân afectat. Acum spune că e bine, dar încă mai are momente când oboseşte. Cât privește atmosfera din spital, ea spune că a plâns mai ceva ca la înmormântări.

„Acuma sunt bine. Mulţumesc lui Dumnezeu, medicilor de la «Matei Balş», infirmierelor, asistentelor… Vreau să spun că nu am mai trăit niciodată această experienţă, urâtă aş spune eu. Am văzut lucruri care pe mine m-au mişcat şi tot timpul mă gândesc la oamenii care, poate că nu avut vaccinul, au făcut stări foarte agresive. Eu având vaccinul am făcut o formă mult mai uşoară, relativ uşoară”, a explicat Elena Merişoreanu într-un interviu pentru Observatornews.ro.

Cântăreaţa spune că ştie și unde s-a îmbolnăvit, dar inițial a crezut că e doar o răceală. Fiica sa a fost cea care a îndemnat-o să se testeze.

„Cu o săptămână în urmă am avut două evenimente, acolo noi cântăm 50 de minute, o oră, şi facem poze, câte două ore. Noi nu putem să refuzăm publicul, că el ne-a creat, el ne iubeşte şi noi fără ei nu am exista. Fără voi, media, şi publicul şi Dumnezeu care să ne iubească, noi nu am exista. Aşa că eu zic că am făcut poze, am ieşit afară… Am dat pe seama răcelii. Am stat până a şasea zi acasă, dar rău, rău, rău de tot mi-a fost. Şi fiica mea mă întreabă, într-o zi, coboară jos la mine şi zice… «Mă, mamă, tu de două zile nu bei cafeaua?», Zic: «Mă nu mai am nici gust, nici miros». «Aoleu, tu ai COVID!». A fugit la farmacie, mi-a făcut (testul)… dintr-o dată, a ieşit pozitiv”, relatează Elena Merişoreanu.

Interpreta spune că atunci când a fost internată şi a văzut situaţia din spital, a plâns cum nu a plâns nici la înmormântări.

„Seara, pe la 23.00, am dat telefon, m-am dus la «Matei Balş», după aşteptare, (…) imediat ce mi-a recoltat sânge: pozitivă, bineînţeles. Am aşteptat cred că vreo două-trei ore până s-a făcut un loc. Când am văzut lumea cum stă pe jos, cu pături pe ei, vă rog să mă credeţi că eu am plâns cum nu am plâns la înmormântări, ce am văzut acolo”, a mai spus aceasta.

Cântăreaţa a vorbit și despre medici, care trec prin momente la fel de „groaznice”.

„Aceşti medici şi asistente şi infirmierele trec prin nişte clipe atât de groaznice, se duc şi ei la familii, toată lumea munceşte, combinezoanele alea pe ei, nu îi vezi decât ochii. Doctoriţa care a văzut de mine, (…) eu i-am văzut decât ochii. Şi când am ieşit din spital, – la un moment dat eu tot o sunam: «sunt aici, aştept să veniţi», nu am mai cunoscut-o. Şi la un moment dat, vorbind, avea doar masca pe faţă şi i-a căzut de pe nas, şi am zis: «Ce aţi păţit, aţi căzut?». «A, nu, de la masca cu metal». Mă, rană avea. Deci aceşti oameni trebuie să-i respectăm şi i-aş îndemna pe toţi să se vaccineze că eu, dacă nu aveam vaccinul, cred că astăzi nu mai eram aici de vorbă cu voi”, a spus ea.

Elena Merişoreanu a afirmat că, deşi plămânii ei erau complet recuperaţi, la externare, încă nu este în stare să facă eforturi prea mari, deoarece oboseşte.

„Eu am plecat, plămânul era afectat 8%, şi am ieşit cu 0. Dar obosesc foarte repede. (…)”, a mai povestit aceasta.

Elena Merişoreanu a declarat că este fericită că nu trebuie să mai meargă la evenimente, deoarece lumea ar vrea ca ea să le cânte live.

„Sunt fericită că nu ă mai duc la evenimente, pentru că mergând la evenimete faci eforturi foarte mari, trebuie să cânţi live”, a mai spus interpreta de muzică populară.

Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. E femeia potrivită". Robi, dezvăluiri sincere în fața...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Adevărul despre SERVICE-URILE AUTO. Ce trebuie să știe cei care își duc mașina la reparat
Decizie greu de înțeles la PRO TV. E vizată una dintre cele mai urmărite emisiuni
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Nu le doresc nici dușmanilor mei să treacă prin ce-am trecut eu”. Maria Ciobanu dezvăluie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Cum a salvat un selfie viața unei femei de 33 de ani?