Elena Udrea, DEZVĂLUIRI într-un interviu din închisoare: „Soros l-a sunat pe Băsescu să-l roage să o susțină pe Macovei la prezidențiale”

Publicat: 19/02/2023, 22:40
Actualizat: 19/02/2023, 23:00

Aflată în spatele gratiilor, după ce a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea, fost ministru al Turismului, susține că alegerile din 2024 vor aduce schimbări majore în conducerea țării. Ea a dezvăluit și ce s-ar fi întâmplat în culisele alegerilor prezidențiale din 2014, când, spune ea, George Soros l-ar fi sunat pe Traian Băsescu pentru a-i cere să o susțină pe Monica Macovei.

Reamintim că joi, 16 februarie, la Curtea Supremă, a fost ultimul termen în dosarul finanțării ilegale a campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009. În primă instanţă, Elena Udrea a primit 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu – 5 ani de închisoare. Între timp, faptele s-au prescris, spun avocaţii celor două. Dar DNA a cerut condamnarea şi majorarea pedepselor. Curtea Supremă a anunţat că va pronunţa verdictul final pe 16 martie.

La câteva zile după acest termen, Elena Udrea susține, într-un interviu acordat Realitatea TV din închisoare, că că Statul Paralel, cu Florian Coldea, fost șef operativ al SRI, se reactivează cu o strategie bine pusă la punct și cu resurse financiare importante din contractele cu statul. Ea a povestit și ce s-ar fi întâmplat la alegerile prezidențiale din 2014, când magnatul George Soros i-ar fi cerut personal lui Traian Băsescu să o susțină pe Monica Macovei.

„Coldea nu cred că a avut ceva personal cu mine, a fost planul acesta de a prelua puterea după 2014. Eu am candidat la președinție, acesta a fost momentul fatal pentru mine. Dacă nu candidam și îi lăsăm să-și facă ei jocurile, probabil că nu s-ar fi mers atât de departe în ceea ce mă privește.

Ei au avut un plan, Traian Băsescu trebuia să se retragă definitiv, să nu mai aibă un partid. PMP a fost sabotat din toate părțile de SRI-DNA. Dacă vă amintiți, în campanie au fost luat Pinalti și Florin Popescu, care erau greii PMP.

Macovei a fost permanent un pion să saboteze tot ce am făcut în politică. Soros l-a sunat pe Traian Băsescu să îl roage să o susțină pe Monica Macovei la președinția României, atunci președintele mă susținea pe mine.

Macovei a fost pusă să mă contracandideze la președinția partidului și a luat niște voturi. Dacă nu lua acele voturi îl băteam pe Blaga din primul tur.

Monica Macovei a fost pusă să își facă M10, partidul care să contracareze Mișcarea Populară care era branduit de Traian Băsescu. A fost pusă de către Coldea, Kovesi, statul paralel”, a declarat Udrea.

Ce a scris Udrea pe Facebook despre interviul în care a dezvăluit cum se „reactivează” binomul în 2024

Fostul ministru al Turismului afirmă că la alegerile din 2024 „noutatea este că se vor confruntă cele două tabere: naționaliștii de la București cu progresiștii neomarxiști-sorosiști conduși de la Bruxelles de Kovesi. Aceștia din urmă vor veni cu propriul lor candidat pentru alegerile prezidențiale”.

„Interviul pe care l-am acordat Ancai Alexandrescu si care se va difuza in seara aceasta la Realitatea TV a durat, din pacate, doar 45 de minute si s-a derulat intr-un ritm foarte alert.

Au rămas foarte multe lucruri de spus despre anii trecuți, dar mai ales despre prezent si viitor, punand un accent deosebit pe campaniile electorale din anul 2024.

Cum in conducerea tarii se vor produce schimbari majore (de la presedinte, guvern, parlament si pana la primarul celei mai mici comune) jocurile pentru preluarea puterii au inceput si papusarii lucreaza asiduu din umbra.

Ramasitele 《statului paralel》 cu Coldea in frunte, se reactivează cu o strategie bine pusa la punct si cu resurse financiare importante obținute din contracte cu statul.

Justitia va fi implicata din nou in lupta electorala-cum se tot intampla de un amar de vreme- insa de data aceasta noutatea este ca se vor confrunta cele doua tabere: nationalistii de la Bucuresti cu progresistii neomarxisti-sorosisti condusi de la Bruxelles de Kovesi. Acestia din urma vor veni cu propriul lor candidat pentru alegerile prezidentiale.

Soarta Romaniei pentru urmatorii zece ani a început deja sa fie scrisa!

In 2014 binomul SRI DNA( plus ICCJ) a „jucat” pe fata la alegeri. Avatarul de azi al binomului va „juca” din nou. De data aceasta cu ajutorul justitiei din Luxemburg, acolo unde se afla sediile CJUE si ale Parchetului European.

Cazul meu a fost debutul si testarea acestui plan, accentuand puterea personala a unora. Sa privim doar la incalcarea deciziei CCR in Gala Bute, care nici pana azi nu a fost sanctionata si indreptata.

Oare Constitutia si suveranitatea Romaniei nu sunt si ele subrezite prin neacceptarea unei decizii clare si transante a CCR-ului?
De ce au achiesat cei de la Bucuresti la decizia venita din Luxemburg, in detrimentul celei corecte, data prin verdictul CCR?
De ce au vandut suveranitatea tarii precum au vandut Petromul in 2004?”, spune, într-o postare pe Facebook, Elena Udrea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Gabriela Firea dă LOVITURA TOTALĂ în partid. Ce s-ar putea întâmpla după alegeri: NU-L IARTĂ
Alimentele interzise în Săptămâna Mare. Tradiția pe care trebuie să o respecte credincioșii
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce amendă a primit un turist care s-a apropiat prea mult de o morsă din...