Elev ameninţat şi strâns de gât de un profesor, în fața unui liceu din Covasna. Ce i-a reproșat cadrul didactic și care sunt consecințele gestului său

Elev ameninţat şi strâns de gât de un profesor, în fața unui liceu din Covasna. Ce i-a reproșat cadrul didactic și care sunt consecințele gestului său
Avem subiectele la BAC Sociologie 2021. Sursa foto - ARHIVĂ: Eduard Vînătoru / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 17/12/2021, 19:58
Actualizat: 17/12/2021, 19:58

Un profesor din judeţul Covasna este cercetat pentru purtare abuzivă, după ce un elev l-a acuzat că l-a strâns de gât şi ameninţat, pentru că a întârziat la ore. Conflictul a avut loc la intrarea în Liceul Tehnologic „Apor Peter” din Târgu Secuiesc.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Secuiesc au demarat cercetări după ce au fost sesizaţi, în urmă cu câteva zile, că un elev dintr-o instituţie de învăţământ din localitate ar fi fost agresat fizic de către un cadru didactic.

„În urma sesizării, poliţiştii au efectuat verificări, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc”, au precizat reprezentanţii Poliţiei.

Consiliul Judeţean al Elevilor Covasna menţionează, într-un comunicat remis Agerpres, că incidentul s-ar fi petrecut pe 13 decembrie la Liceul Tehnologic „Apor Peter” din Târgu Secuiesc, iar elevul ar fi fost „strâns de gât” de către cadrul didactic.

Care a fost motivul gestului profesorului

„Un elev din clasa a XII-a a liceului a întârziat 20 de minute după începerea orelor de curs. Conform acestuia, ajuns la intrarea în instituţia de învăţământ, a fost tras de ghiozdan de un profesor pe care nu îl cunoştea. Cadrul didactic i-a reproşat faptul că a întârziat şi că nu i-a oferit prioritate atunci când a intrat în incinta unităţii şcolare. Elevul, în vârstă de 19 ani, şi-a cerut scuze faţă de acesta. Totuşi, profesorul a început să îl ameninţe, iar, în final, l-a strâns de gât pe colegul nostru.

De faţă la toate aceste evenimente au fost prezenţi alţi trei elevi, care confirmă cele de mai sus. Şocat de ceea ce i s-a întâmplat chiar în incinta şcolii, unde se presupune că elevii ar trebui să fie protejaţi de orice pericol, elevul de clasa XII-a a decis să poarte o discuţie cu directoarea Liceului Tehnologic «Apor Peter».

Conform elevului, deşi directoarea instituţiei de învăţământ s-a arătat iniţial indignată de cele întâmplate, nu a luat măsuri cu privire la acest incident. În schimb, tuturor elevilor le-a fost amintit faptul că nu trebuie să întârzie la orele de curs. Nemulţumit de faptul că nu s-au luat măsuri, elevul agresat a depus o plângere la poliţie, în aceeaşi zi în care a avut loc incidentul”, se arată în comunicat.

Elevii cer rezilierea contractului de muncă al profesorului

Conducerea Consiliului Judeţean al Elevilor Covasna solicită rezilierea contractului de muncă a cadrului didactic, arătând că „un astfel de comportament nu poate să fie tolerat sub nicio formă, mai ales din partea unui om care se presupune că formează generaţia de mâine”.

„Am transmis către Inspectoratul Şcolar Covasna o adresă oficială în care cerem convocarea Comisiei Judeţene de Etică. Am solicitat să fim şi noi prezenţi la întrunirea comisiei, deoarece cu această ocazie se va putea decide rezilierea contractului de muncă al profesorului de la Liceul Tehnologic «Apor Peter» din Târgu Secuiesc, implicat în incident. Înţelegem importanţa punctualităţii pentru bunul mers al actului educaţional, însă, repet, nimic nu poate justifica un asemenea comportament vehement. Urmărim în continuare evoluţia evenimentelor privind acest caz”, menţionează preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Covasna, Marian Calcea.

Inspectorul şcolar general Kiss Imre a menţionat că a solicitat lămuriri conducerii liceului cu privire la acest incident, iar comisia de disciplină a unităţii de învăţământ va efectua o anchetă internă.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase