Elevii de 10 din Iași au fost premiați pentru rezultatele lor. Câți bani au primit

Publicat: 06/07/2022, 16:03

Elevii de nota 10 de la Evaluarea Națională și Bacalaureat din Iași au fost premiați miercuri, 6 iulie, în cadrul unei festivități care a fost organizată de Primăria Iași în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași. Au fost premiați 17 elevi care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională și 15 absolvenți de liceu care au avut media 10 la Bacalaureat.

Iașul se află pe locul II la nivel național în urma rezultatelor examenului de Evaluare Națională și pe locul III din punct de vedere al mediilor de 10 de la Bacalaureat. Inspectorul general al ISJ Iași, Luciana Antoci, a remarcat că este o generație care a reușit să depășească dificultățile apărute, fiind afectată de pandemie în cei doi ani în care învățământul s-a desfășurat în special în mod online.

„Este o generație clar învingătoare prin faptul că a despășit constrângerile pandemice și care iată, vine cu rezultate extraordinare în urma acestor examene. Sigur, s-a discutat despre o calibrare a subiectelor, despre ideea că ar fi fost poate subiecte mai ușoare, dar nu a fost așa. Este adevărat și probabil că este o decizie corectă, că s-au adaptat programele școlare în sensul diminuării lor pentru egalizarea de șanse. Nu trebuie să uităm că acești elevi care au participat acum la Evaluarea Națională și la Bacaulareat au traversat doi ani de pandemie, iar unii dintre ei sunt în mediul rural, nu au avut acces la educație online așa cum au avut colegii lor din urban, iar această egalizare a șanselor fără îndoială s-a impus și s-a realizat prin calibrarea programelor”, a declarat Luciana Antoci, inspector general al ISJ Iași.

„A fost o imensă realizare pentru mine, nu mă așteptam să obțin această notă”

Zeciștii care au fost premiați au spus că pentru ei, nota 10 a reprezentat o realizare deosebită, care a presupus un efort deosebit, multă disciplină, un merit fiind și al profesorilor dedicați. Cei mai mulți vor să continue să studieze în domeniul matematică-informatică.

„A fost o imensă realizare pentru mine, nu mă așteptam să obțin această notă, însă cu foarte mult efort și foarte mult muncă am reușit să culeg roadele muncii mele. Aș vrea mai departe să mă canalizez pe matematică-informatică”, a precizat una dintre elevele care a obținut nota 10 la Evaluarea Națională.

Cei mai mulți elevi din Iași care au obținut medii de 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat sunt de la Colegiul Național – 11, urmați de Colegiul Național „Costache Negruzzi” – 7 și de Colegiul Național „Emil Racoviță” – 6.

Elevii de 10 de la Evaluarea Națională au primit câte 1.000 de lei, iar cei de la Bacalaureat au primit câte 2.000 de lei.

 

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din anul 2016 este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, unde acoperă citeste mai mult