Elevul de la Școala „Nicolae Titulescu” din București care ar fi fost violat de colegi a fost AUDIAT / Ministrul Educației: „Am aflat din presă”

Elevul de la Școala „Nicolae Titulescu” din București care ar fi fost violat de colegi a fost AUDIAT / Ministrul Educației: „Am aflat din presă”
Foto caracter ilustrativ
Publicat: 05/03/2024, 11:34
Actualizat: 05/03/2024, 13:22

Elevul de la Școala „Nicolae Titulescu” din București care ar fi fost violat de colegi a fost audiat de procurori, în condiții speciale. Anchetatorii au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere din unitatea de învățământ și urmează să le analizeze. Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat, marți, că a aflat din presă despre subiect.

UPDATE: Directoarea Școlii „Nicolae Titulescu”din București, unde un elev a fost violat de două ori, va fi demisă marți! (Surse)

ȘTIRE INIȚIALĂ

În același dosar au fost audiați și părinții copilului care ar fi fost agresat sexual de două ori de către colegi.

După ce vor analiza imaginile de pe camerele de supraveghere, procurorii ar putea continua audierile. Totodată, anchetatorii așteaptă și concluziile medicilor legiști, conform Digi 24.

Părinții, revoltați de atitudinea conducerii școlii: „Cu cine să fac anchetă? Era vacanță”

Mama elevului, care are acum zece ani, povestește că fiul său a fost abuzat la începutul lunii decembrie în toaleta școlii de un elev din clasa a VIII-a. Ar fi al doilea viol în ultimii doi ani. Băiatul – cu tulburări de vorbire și atenție – a spus la audieri că nu i-a văzut fața agresorului, dar le-a indicat clasa din care a ieșit.

În urma discuțiilor purtate ieri de conducerea școlii și părinții copilului abuzat, aceștia din urmă spun că sunt revoltați de atitudinea directoarei, care a afirmat că nu a putut face „anchetă pentru că era vacanță”.

Convorbire dintre mama elevului agresat și directoarea școli a fost înregistrată cu camera ascunsă, conform Știrile Pro Tv.

„- Trebuia să faceți anchetă internă!

– Cu cine să mai fac, că era vacanță! Am luat legătura cu doamna învățătoare. Ea a zis că o să rezolvați problema.

– Dar dumneavoastră trebuia să sesizați la minister!

– Eu???”.

Conform mamei, agresorul ar fi încă în școală. Este și motivul pentru care alți părinți au protestat în fața instituției. După multe insistențe, directoarea Școlii „Nicolae Titulescu” a ieșit cu greu la declarații.

Ligia Deca: „Am aflat din presă”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a afirmat, marți, că a trimis Corpul de Control al Ministerului Educației atât la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, cât şi la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, după ce a aflat despre acest caz din presă.

„Ministerul Educației nu a fost notificat de școală sau de Inspectorat, am aflat din presă despre acest subiect”, a spus Ligia Deca.

Ea a mai fost întrebată cine minte în acest caz, Inspectoratul Şcolar care susţine că a primit o sesizare abia luni dimineaţă sau directoarea unităţii de învăţământ care a afirmat că inspectoratul a fost notificat când a avut loc primul caz de abuz.

”Acest lucru va fi cercetat de Corpul de Control al Ministerului Educaţiei. Vrem să vedem nu numai ce s-a întâmplat în şcoală, dar şi ce s-a întâmplat din punctul de vedere al comunicării şcolii cu alte entităţi care trebuie să fie responsabile, fie că este vorba despre şcoală, fie că este vorba despre Poliţie, fie că este vorba de DGASPC sau alte entităţi”, a mai afirmat Ligia Deca.

Deca a precizat că orice sesizare privind un caz de violenţă în şcoală trebuie tratat foarte serios.

”Orice sesizare, că vine din partea unui elev, din partea unui părinte, privind un caz de violenţă în şcoală trebuie tratat foarte serios. Indiferent dacă el se confirmă sau nu, trebuie parcurse toate etapele din procedura pentru prevenirea violenţei în şcoală, procedură care era în vigoare în luna decembrie. (…) Avem o procedură care vizează toate obligaţiile conducerii şcolii. De asemenea, avem Corpul de Control al Ministerului să vedem dacă a fost respectată procedura de către toate părţile implicate. Dacă constatăm că a fost încălcată procedura, cei responsabili vor respecta toate rigorile legii. Trebuie să avem zero toleranţă pentru abateri pentru că siguranţa copiilor în şcoală este primordială”, a mai declarat ministrul Educaţiei.

Primul dosar s-a clasat

Un băiat, elev la Școala Nicolae Titulescu din București, a fost violat de două ori de colegii săi chiar în baia școlii din centrul Capitalei. Părinții revoltați s-au adunat luni dimineață în curtea școlii. (GÂNDUL a relatat despre acest subiect aici…)

Conform unor surse judiciare consultate de Digi24, primul caz de viol a avut loc în 2022, în toaleta școlii, iar atunci a fost deschis și un dosar penal.

Copilul a fost dus la INML, iar o plângere a fost depusă la secția 4 de Poliție. Dosarul s-a clasat atunci deoarece elevul acuzat de viol ar fi fost mult prea mic pentru a fi tras la răspundere, el având 11 ani.

Un al doilea dosar penal a fost deschis în decembrie 2023, după ce aceeași victimă a fost violată, dar de alt elev, potrivit acelorași surse.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a reușit un bărbat să stea gratis timp de 5 ani într-un hotel celebru...
ADIO, RCS RDS! Digi dispare din luna mai. Anunţul oficial a fost făcut
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Delir după delir la televiziunea rusă: „Trebuie să-i facem pe europeni să înțeleagă că pot...
Îl recunoști?! Cine este cerșetorul din imagine, de fapt? Cândva, era un artist îndrăgit de...
Cauza morții lui Akebono Taro, primul campion de sumo. Terifiant ce i-au descoperit medicii!
Crima din Dâmboviţa. Ce le-a mărturisit suspectul turc anchetatorilor despre noaptea în care a ucis-o...
Cu ce s-ar ocupa bărbatul suspectat că ar fi omorât-o pe Mirela, femeia găsită fără...
Cum poate un pensionar să ajungă la suma de 6.100 de lei pe lună, după...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Mașină prinsă de radar, însă șoferul nu poate fi identificat. Cine plătește amenda?
Iranul a sechestrat un cargobot în Strâmtoarea Ormuz
Cel mai VIZIONAR inventator al secolului face O PREDICȚIE uluitoare
Lege nouă pentru șoferii din România. Noi reguli privind permisul de conducere
Produsele de curățenie care nu trebuie amestecate. Riscurile sunt mari
O femeie a văzut că „porțile iadului” par să se deschidă chiar în curtea casei...
Mărturii pline de durere! Ce a declarat fata unui pacient, care ar fi murit la...
Roberta, invitată de Robi în Camera Roșie. De ce crede acesta că ea se joacă...
"Uşa era închisă". Detalii cutremurătoare despre crima din județul Alba. Cum a scăpat nepoata bărbatului...
BANCUL ZILEI. Ce-i spune Bulă soției după noaptea nunții: Din câte văd, dragă, eu...
Ateneul Român a primit Marca patrimoniului european din partea Comisiei Europene