Elevul din Bacău care și-a bătut și umilit doi colegi a fost reținut

Elevul din Bacău care și-a bătut și umilit doi colegi a fost reținut
Sursa foto: Captură video Facebook
Publicat: 02/02/2023, 13:36

Elevul de 15 ani acuzat că a bătut și umilit doi colegi cu cerințe educaționale speciale în toaleta unui colegiu din Bacău a fost reţinut de poliţişti pentru 24 ore.

Polițiștii au luat această decizie după ce au analizat informațiile referitoare la acest caz și au ajuns la concluzia că faptele minorului se încadrează la infracțiunea de lovire sau alte violențe.

„În urma probatoriului administrat, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioada de 24 de ore a tânărului în vârstă de 15 ani, bănuit de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Totodată, facem precizarea că, atât poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, cât şi cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii desfăşoară activităţi preventive în unităţile de învăţământ de pe raza întregului judeţ, pe tot parcursul anului şcolar, în vederea preîntâmpinării unor evenimente negative în rândul elevilor”, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru.

De asemenea, pe lângă ancheta polițiștilor, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău desfăşoară verificări în acest caz.

„Din primele verificări rezultă că incidentul s-ar fi petrecut joi, 26 ianuarie. Din păcate, acesta survine altor momente – unul care a avut loc în noiembrie 2022 şi altul cu o săptămână în urmă – în care elevul agresor a şicanat, respectiv a muşcat un coleg de clasă, motiv pentru care a fost sancţionat cu scăderea cu două puncte a notei la purtare şi cu avertisment. Acum a reacţionat şi mai violent, lovindu-i pe doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale”, a declarat conducerea ISJ Bacău.

Măsurile dispuse imediat au vizat oferirea de consiliere psihologică şi protecţie copiilor agresaţi.

De asemenea, inspectorul şcolar general Ana-Maria Egarmin a dispus o cercetare prealabilă, în vederea realizării cercetării disciplinare a conducerii liceului.

Un elev a fost bătut și umilit de un coleg care a vrut să îl bage cu capul în vasul de toaletă. Totul a fost filmat de mai mulți adolescenți amuzați, probabil colegi de clasă cu cei doi, și distribuit online.

În filmare se vede cum un elev își pălmuiește un coleg peste față și cum intenționează să îl bage cu capul în vasul de toaletă. Scena a fost filmată de mai mulți copii, probabil colegi de clasă cu cei doi, care se amuză de ceea ce se întâmplă.

Bunicul elevului umilit a făcut publice imaginile surprinse în Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” din Bacău.

Poliția Bacău s-a sesizat din oficiu

„La data de 31 ianuarie a.c, polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile apărute în spațiul public, în care sunt surprinse acte de violență între elevi în cadrul unei unități de învățământ din mun. Bacău.

În acest moment, polițiștii efectuează verificări la fața locului în vederea stabilirii întregii situații de fapt.

Totodată, a fost deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe, sub supravegherea parchetului”, a transmis, miercuri, Poliția Bacău.

O anchetă a fost deschisă și la nivelul Inspectoratului școlar județean.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase