Elon Musk propune o limită de vârstă pentru politicienii americani: „Poate puțin sub 70 de ani…”

Elon Musk propune o limită de vârstă pentru politicienii americani: „Poate puțin sub 70 de ani...”
Elon Musk propune o limită de vârstă pentru politicienii americani: „Poate puțin sub 70 de ani...” / Foto: Twitter Elon Musk
Publicat: 03/12/2021, 08:05

Miliardarul Elon Musk, CEO-ul Tesla, revine cu noi declarații controversate pe rețelele sociale. Musk a scris, pe Twitter, că 70 de ani ar fi o vârstă rezonabilă pentru retragerea politicienilor în SUA.

„Să stabilim o limită de vârstă, după care va fi imposibil să mai candidezi la funcții publice. Poate puțin peste 70 de ani”, a scris Elon Musk pe Twitter.

Dacă propunerea lui Musk s-ar concretiza, actualul președinte Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, nu ar mai avea dreptul să participe la următoarele alegeri parlamentare.

La fel s-ar situa și Donald Trump, în vârstă de 75 de ani.

Elon Musk pregătește un „politician-robot”?

Musk a anunțat, în cadrul unui eveniment, că Tesla dorește să construiască un robot umanoid. Tesla Bot este numele său și ar urma să fie produs în următorii ani.

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere de peste 200 miliarde de dolari, devansându-l pe Jeff Bezos, fondatorul Amazon, singurul său rival în lupta pentru cucerirea spațiului.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase