Emma Răducanu, scandal imens după alegerea noului antrenor. Tenismena este aspru criticată: „E o rușine, va fi folosită de propaganda rusă”

Emma Răducanu, scandal imens după alegerea noului antrenor. Tenismena este aspru criticată: E o rușine, va fi folosită de propaganda rusă
Publicat: 31/07/2022, 14:37
Actualizat: 31/07/2022, 14:37

Alegerea Emmei Răducanu (19 ani, locul 10 WTA) de a-l angajat pe rusul Dimitri Tursunov ca antrenor este aspru criticată de parlamentarul laburist Chris Bryant, care spune că va fi folosită de propaganda rusă. Emma Răducanu a devenit prima jucătoare din Marea Britanie câştigătoare a unui grand slam după Virginia Wade, în 1977, la Wimbledon. În plus, ea este prima sportivă din Era Open care câştigă un grand slam venind din calificări.

Emma a început colaborarea cu tehnicianul rus în urmă cu doar câteva zile, dar este sfătuită să renunțe la serviciile lui Tursunov, potrivit GSP.RO.

Tursunov, unul dintre cei mai apreciați antrenori din circuit, a lucrat și cu Annet Kontaveit, actualul număr 2 WTA. Rusul a încheiat colaborarea cu sportiva din Estonia după startul războiului din Ucraina.

„Kremlinul va prezenta acest lucru ca pe o lovitură de PR și o indicație că Marii Britanii nu-i pasă cu adevărat de războiul din Ucraina, așa că va fi o adevărată rușine dacă Emma va merge mai departe cu acest antrenor”, a spus parlamentarul britanic.

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, în vârstă de 18 ani, venită din calificări, a câştigat, sâmbătă, turneul US Open 2021, învingând în finală o sportivă la fel de tânără, canadiana Leylah Fernandez, 19 ani.