Administratorul special al Eco Igienizare a demisionat, după banii primiți pentru deratizare și dezinsecție. Octavian Barbu: ”A fost o decizie personală, independentă de o eventuală nemulțumire”

Administratorul special al Eco Igienizare a demisionat, după banii primiți pentru deratizare și dezinsecție. Octavian Barbu: ”A fost o decizie personală, independentă de o eventuală nemulțumire”
Publicat: 20/05/2021, 13:58
Actualizat: 20/05/2021, 22:00

Administratorul special al Companiei Municipale Eco Igienizare și-a dat demisia, fiind nemulțumit de banii pe care Primăria condusă de Nicușor Dan i-a alocat pentru Deratizare și Dezinsecție (DDD) în anul 2021, au pus surse din administrație, pentru Gândul.

Demisia administratorului special Octavian Barbu, numit de Adunarea Generală a Acționarilor companiei Eco Igienizare, la propunerea USR-PNL, vine după alocarea a 16,7 milioane de lei pentru dezinsecție și deratizare în anul 2021.

Administratorul special consideră că această sumă este prea mică pentru a desfășura acțiunile DDD în acest an, mai ales că Eco Iginizare este plină de datorii.

În prezent, acțiunile de deratizare și dezinsecție sunt în pericol.

Sursele Gândul spun că administratorul special al companiei municipale a avut zilele trecute o întâlnire cu directorii de utilități din cadrul Primăriei Capitalei, în care a comunicat faptul că „Eco Igienizare” are nevoie de bani și pentru plata datoriilor foarte mari, nu doar de sumele pentru DDD.

„El consideră că PUA (Planul Unitar de Acțiune – n.r.) aprobat ieri nu oferă finanțare confortabilă pentru dezinsecția din București”, spun sursele citate.

Octavian Barbu spune că renunțarea sa la funcție a fost „unilaterală”

„Nu au fost purtate discuții contradictorii referitoare la sumele alocate activităților DDD pentru anul 2021, fiind evident faptul că Planul Unitar de Acțiune ce urma a fi aprobat în luna a 5-a nu ar fi putut genera un buget echivalent cu cel al unui an întreg.

Astfel, decizia de a renunța la poziția de administrator special a fost o decizie unilaterală, personală și independentă de o eventuală nemulțumire cu privire la alocarea bugetară sau Planul Unitar de Acțiune 2021 propuse de domnul Nicușor Dan”, precizează Octavian  Barbu într-o adresă trimisă redacției Gândul.

Acesta mai spune că a înaintat către acționari adresa de renunțare la funcție în dimineața zilei de 20.05.2021, înștiințând totodată reprezentanții administratorului judiciar și Tribunalul București.

Deratizarea și dezinsecția, cu 16,7 milioane de lei

CGMB a votat miercuri proiectul de hotărâre care prevede finanțarea serviciilor de dezinsecție și deratizare în Capitală, pentru anul 2021.

Potrivit amendamentului la proiect, propus de Nicușor Dan și votat cu 51 de voturi „pentru”, Muncipalitatea va plăti 16,7 milioane de lei în 2021 pentru aceste servicii, care ar trebui să înceapă în iunie și să fie realizate de către Compania Municipală Eco Igienizare, aflată în prezent în insolvență.

Aprobarea acestui proiect s-a făcut foarte târziu, după o tergiversare de mai multe luni. Potrivit specialiștilor consultați de Gândul, prima dezinsecție, respectiv larvicidarea, ar fi trebuit făcută în luna martie.

În prezent, Capitala se confruntă cu invazia căpușelor, iar la spitalele din oraș s-au înregistrat sute de cazuri de mușcături ale acestor insecte, mai ales la copii.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vânzările de lux ale grupului LVMH au depăşit exporturile agricole ale Franței