Eugen Teodorovici l-a dat în judecată pe Florin Cîțu, după ce premierul l-ar fi acuzat că este „spion rus”

Eugen Teodorovici l-a dat în judecată pe Florin Cîțu, după ce premierul l-ar fi acuzat că este „spion rus”
Eugen Teodorovic l-a dat în judecată pe Florin Cîțu, după ce premierul l-ar fi acuzat că este „spion rus” / Mediafax Foto / Andreea Alexandru
Publicat: 25/08/2021, 12:16
Actualizat: 25/08/2021, 12:16

Eugen Teodorovici anunță că l-a chemat în judecată pe Florin Cîțu, după ce premierul l-ar fi acuzat că este spion rus și că a acționat împotriva intereselor României, atunci când a avut funcții publice. Fostul ministrul PSD a depus și o plângere la parchet, în această direcție.

Având în vedere acuzaţiile făcute de Cîţu Vasile Florin (#Cîţu23665) începând cu anul 2019 şi până în prezent, referitoare la faptul ca aş fi spion rus şi ca aş fi acţionat împotriva intereselor României atunci când am ocupat funcţii publice, acuzaţii pe care Cîţu le-a făcut fie în calitate de Senator, fie de ministru de finanţe şi – cel mai recent – în calitate de Prim-Ministru al Guvernului României şi implicit, din funcţia sa de Vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, vă informez că referitor la toate aceste acuzaţii am formulat şi înregistrat următoarele: Cerere de chemare în judecată (dosar nr. 24915/3/2021 – Tribunalul Bucureşti); Plângere penală – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justitie”, scrie Eugen Teodorovici pe Facebook.

Dosarul civil a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti pe 24 august. Teodorovici scrie că Florin Cîţu nu a prezentat dovezi sau argumente pentru a îşi susţine acuzaţiile şi îi cere preşedintelui României, Klaus Iohannis, să includă pe ordinea de zi a CSAT subiectul.

“Faţă de cele menţionate şi având în vedere faptul că azi, 25 august 2021, este convocată reuniunea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), preşedintele României, Iohannis Klaus Werner, în calitatea sa de preşedinte al CSAT, are OBLIGAŢIA (legală şi morală) de a include pe ordinea de zi a acestei reuniuni, dezbaterea/analizarea acuzaţiilor de spionaj făcute de Cîţu Vasile Florin (în calitate de Vicepreşedinte al CSAT), precum şi informarea publicului asupra concluziei şi mai ales, a deciziilor luate la nivelul CSAT faţă de acest subiect”, scrie Teodorovici.

Florin Cîțu, declarații dure despre Eugen Teodorovici

La sfârșitul lunii iulie, la Tulcea, premierul Cîțu i-a felicitat pe peneliștii din județ pentru că „au salvat România de un spion rus”, făcând referire la un fost senator de Tulcea, fără să dea nume. În 2016-2020, în Senat, județul Tulcea a fost reprezentat de Ion Ganea și Eugen Teodorovici.

În martie 2019, când era doar senator, Florin Cîțu l-a acuzat pe Eugen Teodorovici, ministru al Finanțelor de atunci, de „trădarea intereselor României și ale aliaților strategici”.

Cîțu a susținut că înaintea de a da „ordonanța comunistă 114” ar fi făcut „o escală” la Moscova, pentru a stabili modalitatea prin care Banca Internațională de Investiții, controlată de Vladimir Putin, va finanța Fondul Suveran, scrie adevărul.ro.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult