Eugen Tomac, despre lipsa de lideri politici credibili în România: ”Viața politică este dominată de jocuri mărunte, minciună și lipsă totală de transparență”

Eugen Tomac, despre lipsa de lideri politici credibili în România: ”Viața politică este dominată de jocuri mărunte, minciună și lipsă totală de transparență”
Europarlamentarul Eugen Tomac | Foto - Mediafax - Andreea Alexandru
Publicat: 22/09/2021, 13:58

Europarlamentarul Eugen Tomac avertizează că democrația din România se află în pericol, în contextul în care – potrivit unui recent sondaj de opinie – nu mai puțin de 63% dintre români consideră că era mai bine în comunism.

Eugen Tomac explică o astfel de statistică îngrijorătoare prin ”prăpastia” care îi separă pe cetățeni de clasa politică actuală, iar cei care se află la conducere României ar trebui să fie, pur și simplu, ”cutremurați”.

”Democrația în pericol. Faptul că 63% dintre români consideră, potrivit unui sondaj prezentat recent, că în comunism era mai bine decât astăzi ar trebui să cutremure precum o undă de șoc toți decidenții statului.Primul motiv pentru care românii sunt atât de dezamăgiți de prezent este lipsa de lideri politici credibili. Viața politică a ajuns atât de jos pentru că este dominată de jocuri politice mărunte, minciună și lipsă totală de transparență în ceea ce privește cheltuirea banilor publici. Prăpastia dintre cetățeni și clasa politică este uriașă, iar ea s-a adâncit și mai mult odată cu criza de sănătate”, avertizează Eugen Tomac în mediul online.

 ”Luptele de putere la vârf, agresive și fără un reper concret, construiesc o imagine falsă a democrației în fața cetățenilor, îndreptându-i foarte ușor in brațele populiștilor și extremiștilor”

 Eugen Tomac

Eugen Tomac: ”Generațiile tinere nu au auzit niciodată despre fenomenul Pitești”

România se află în impas – fiind supusă, de 30 de ani, unor ”reforme haotice” -, transmite europarlamentarul PMP, iar o astfel de situație este rezultatul ”ignoranței”, lipsei soluțiilor, dar și din cauza viziunii greșite a politicienilor.

Din păcate, au fost abandonate, încetul cu încetul, ”obiective strategice” precum aderarea la Zona Euro, intrarea în Spațiul Schengen, atragerea de fonduri europene și, mai ales, educația.

”Ignoranța, lipsa de soluții și de viziune a politicienilor ne-au adus în punctul în care suntem astăzi. Au abandonat obiective strategice precum aderarea la zona Euro, intrarea în Schengen și atragerea de fonduri europene pentru a dezvolta în mod egal toate regiunile țării, dar mai presus de orice, au abandonat educația. Toată lumea civilizată înțelege că un rol cheie spre a le oferi românilor o perspectivă de viitor pozitivă este educația. Aceasta a fost supusă în acești 30 de ani unor reforme haotice, fără nicio țintă. În consecință, după doar trei decenii, românii au uitat ce a însemnat comunismul și crimele sale, iar generațiile tinere nu au idee ce au însemnat închisorile comuniste, nu au auzit niciodată despre fenomenul Pitești”, conchide Eugen Tomac.

”Nu avem voie să uităm. România va fi respectată peste tot în lume atunci când vom începe să ne respectăm trecutul, oamenii și faptele care sunt adevăratele modele pentru societatea noastră”

 Europarlamentarul Eugen Tomac

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult