Eugen Tomac, despre protestatari: A scoate masca şi a-i da foc, totuna cu a dezerta şi a te transforma în agent al dezinfomării

Eugen Tomac, despre protestatari: A scoate masca şi a-i da foc, totuna cu a dezerta şi a te transforma în agent al dezinfomării
Eugen Tomac, despre protestatari: A scoate masca şi a-i da foc, totuna cu a dezerta şi a te transforma în agent al dezinfomării
Publicat: 01/04/2021, 10:54
Actualizat: 11/07/2022, 17:14

 „A scoate masca şi a-i da foc, a încuraja nesupunerea în această perioadă, precum şi nerespectarea regulilor sunt totuna cu a dezerta şi a te transforma într-un agent al dezinformării”, este de părere Eugen Tomac.

În slujba cui este agentul fără mască? Libertatea de exprimare şi dreptul de a protesta paşnic sunt valori care definesc democraţia şi este vital să le apărăm cu orice preţ. Mai mult, libertatea de mişcare este una din libertăţile ce stau la baza Uniunii Europene.

Este esenţial să veghem ca aceste drepturi fundamentale să nu fie afectate şi îngrădite, dar ce putem face atunci când trăim vremuri atât de dure generate de pandemie, iar unii cetăţeni deturnează sensul cuvântului libertate şi îl pun în slujba teoriilor conspiraţiei? În mod normal, oamenii sunt îndreptăţiţi să-şi exprime nemulţumirea că nu au soluţii pentru a-şi păstra locurile de muncă, au dreptul să critice guvernul pentru măsuri întârziate legate de testare şi de subvenţiile acordate celor afectaţi de criza de sănătate”, transmite Eugen Tomac, europarlamentar PMP.

El afirmă că, chiar şi în vreme de pandemie, statul are obligaţia să fie transparent şi să comunice cât mai mult.

„Nu pot, însă, să-i înţeleg pe oamenii care ies în strada şi protestează, când spitalele sunt pline de bolnavi şi avem peste 23 000 de morţi din cauza Covid în decurs de un an, iar aproape un milion de cetăţeni au fost infectaţi cu virusul ucigaş. A scoate masca şi a-i da foc, a încuraja nesupunerea în această perioadă, precum şi nerespectarea regulilor sunt totuna cu a dezerta şi a te transforma într-un agent al dezinformării. Aceşti oameni sunt victima perfectă a celor care, cu bună ştiinţă, deformează realitatea şi construiesc teorii ale conspiraţiei pentru că astfel pot mult mai uşor manipula mase de oameni, dispuşi să creadă orice mai puţin adevărul”, adaugă Tomac.

Europarlamentarul PMP cere autorităţilor să comunice convingător.

„Românii vor mesaje clare, măsuri serioase legate de testare şi vaccinare”

„Trăim vremuri de război, iar aici statul care pare depăşit şi-a atins limitele. Îmi pare rău că nu vrea nimeni la vârful său să comunice convingător zi de zi cu cetăţenii aşa cum ar trebui să facă adevăraţii lideri care apără democraţia, libertăţile şi luptă în prima linie pentru sănătatea românilor. Au obosit şi românii să audă discursul tehnic şi fără vlagă al medicului de serviciu Arafat. Vor mesaje clare, măsuri serioase legate de testare şi vaccinare, aşa cum se întâmplă în toată Uniunea Europeană. Nu lăsaţi spaţiul public să fie confiscat de contestatari mediocri care se bucură de atenţie pentru că lipsiţi voi, cei mandataţi democratic, să apăraţi libertăţile şi sănătatea noastră”, conchide Eugen Tomac.