Eugen Tomac, după incendiul de la Institutul ”Matei Balș”: ”O nouă tragedie în sistemul de sănătate. Este revoltător!”

Eugen Tomac, după incendiul de la Institutul ”Matei Balș”: ”O nouă tragedie în sistemul de sănătate. Este revoltător!”
Eugen Tomac, după incendiul de la Institutul ”Matei Balș”: ”O nouă tragedie în sistemul de sănătate. Este revoltător!” / Foto - Mediafax - Andreea Alexandru
Publicat: 29/01/2021, 10:43

În această dimineață a izbucnit un incendiu într-un corp de clădire al Institutului ”Matei Balș” și, din nefericire, patru persoane și-au pierdut viața, fiind declanșată și o anchetă in rem. Peste 120 de pacienți – unii dintre ei infectați cu noul coronavirus – au fost evacuați.

Eugen Tomac, fostul lider al Partidului Mișcarea Populară, notează pe pagina sa de socializare că România înregistrează, din păcate, încă o tragedie în sistemul de sănătate, iar o astfel de situație este revoltătoare. Potrivit lui Eigen Tomac, principalii vinovați pentru această nouă dramă sunt chiar politicienii care, de-a lungul timpului, ”nu au avut niciodată voință și determinare” pentru a face schimbările necesare în sistemul de sănătate publică.

”O nouă tragedie în sistemul de sănătate  Incendiul de la Matei Balș scoate din nou la suprafață o problemă extrem de gravă a sistemului de sănătate. Vina, în principal, aparține politicienilor care nu au avut niciodată voință și determinare să schimbe un sistem de sănătate publică care funcționează pe legi create în perioada comunistă. Niciodată, în Parlament, nu a existat o preocupare față de acest sistem primordial al societății”, acuză Eugen Tomac pe pagina sa de socializare.

”Un sistem putred pe care nimeni nu vrea sa-l vindece”

Eugen Tomac este de părere că sistemul de sănătate publică din România este unul ”putred”, iar oamenii – care ”vin la spital pentru a se trata” – ”mor cu zile.

Tragedia de la Institutul ”Matei Balș” este ”înfiorătoare”, mai scrie Eugen Tomac în mediul online, avertizând și că ”așa nu se mai poate”.

”Este revoltător să trăim asemenea drame. Oamenii vin la spital pentru a se trata, dar din nefericire unii mor cu zile din cauza unui sistem putred pe care nimeni nu vrea sa-l vindece.  Să-i primească Dumnezeu în împărăția Sa pe cei care și-au pierdut viața in această tragedie. Este pur și simplu înfiorător.  Așa nu se mai poate, pur și simplu nu se mai poate!”, încheie fostul lider al PMP.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase