Eugen Tomac, în Parlamentul European, despre noile provocări ale Federației Ruse: ”Uniunea Europeană are nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării”

Eugen Tomac, în Parlamentul European, despre noile provocări ale Federației Ruse: ”Uniunea Europeană are nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării”
Eugen Tomac: PNRR al României este de astăzi pe deplin funcțional. Criza de la București trebuie să se încheie urgent! / Mediafax Foto / Andreea Alexandru
Publicat: 29/04/2021, 12:36
Actualizat: 29/04/2021, 12:38

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a solicitat, în Parlamentul European, înființarea unei poziții de comisar pentru combaterea dezinformării, în contextul noilor provocări ale Federației Ruse.

Ostilitatea Kremlinului în relația cu Occidentul nu ar trebui să surprindă pe nimeni, precizează Eugen Tomac în mediul online, campania susținută de dezinformare – chiar în timpul pandemiei de coronavirus – fiind desfășurată de ”actori” pe care statul rus îi susține ”direct”.

”Uniunea Europeană are nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării. Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis ieri Comisiei, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European cu privire la noile provocări generate în ultima perioadă de către Federația Rusă.

Pe nimeni nu mai trebuie să surprindă ostilitatea Kremlinului față de Occident, iar ultimele campanii de dezinformare declanșate în plină pandemie de actori susținuți direct de statul rus, precum și alte provocări la care sunt expuși cetățenii europeni, obligă Uniunea Europeană să vină cu un răspuns pe măsură”, notează Eugen Tomac pe pagina sa de socializare.

”Ultimele provocări sunt o confirmare foarte clară că agenda lui Putin nu are nimic în comun cu așteptările cetățenilor Federației Ruse și este foarte departe de ceea ce așteaptă Uniunea Europeană de la relația cu Rusia.

Umilirea lui Alexei Navalnîi este o demonstrație pe care linia dură, stalinistă, din jurul lui Putin vrea să ne-o arate. Pentru că ei nu au nimic în comun cu valorile pe care sunt clădite societățile noastre, precum democrația libertatea de exprimare sau drepturile omului”

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac, de la tribuna Parlamentului European 

Eugen Tomac: ”Crearea de noi mecanisme prin care dezinformarea să fie eficient combătută”

În opinia lui Eugen Tomac, una dintre soluțiile care pot contrabalansa campania de dezinformare ar fi crearea unor instrumente viabile, iar înființarea poziției de comisar european pentru combaterea dezinformării este esențială.

”Una dintre acestea este să creeze cât mai multe instrumente pentru a face față noilor provocări și atacuri pe care actori statali le întreprind utilizând oportunitățile oferite de avansul tehnologic, cu scopul de a genera neîncrederea cetățenilor în autoritățile europene sau naționale, ori pentru a ataca politic, economic și financiar societățile democratice.

Uniunea Europeană trebuie să înființeze, în arhitectura sa instituțională, o poziție de comisar european pentru combaterea dezinformării care să susțină financiar și instituțional crearea de noi mecanisme prin care dezinformarea să fie eficient combătută, fără a interfera și limita libertatea de exprimare”, mai scrie europarlamentarul PMP Eugen Tomac în mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”