Eugen Tomac: România, alături de Republica Moldova. Rusia apare doar când interesul politic o cere

Eugen Tomac: România, alături de Republica Moldova. Rusia apare doar când interesul politic o cere
Eugen Tomac: România, alături de Republica Moldova. Rusia apare doar când interesul politic o cere
Publicat: 28/05/2021, 13:18
Actualizat: 11/07/2022, 17:19

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac spune că România este alături de Republica Moldova în lupta cu pandemia. „Rusia apare doar când interesul politic o cere”, comentează acesta.

România a livrat sâmbătă către Republica Moldova primele doze de vaccin AstraZeneca, 21.600 de doze.

„Societatea a rămas în continuare puternic divizată”

„La est de Prut, după prăbușirea URSS, societatea a rămas în continuare puternic divizată din rațiuni ce țin de simpatii geopolitice. Aproape 50% dintre românii basarabeni nu mai au o problema legată de conștiință și se consideră români. În schimb, o mare parte din societate, nu doar minoritățile, ci chiar și mulți moldoveni sunt ținuți captivi de 30 de ani de propaganda rusă ce își exercită eficient influența prin numeroasele televiziuni, ziare sau posturi radio. Mulți basarabeni se identifică cu discursul lui Dodon, fiind dispuși să creadă orice legendă pro-rusă. Unii dintre ei chiar trăiesc cu sentimentul că Putin, in fiecare dimineața când se trezește, se interesează de situația din Moldova și apoi de restul lumii.

Doar că lucrurile nu sunt nici pe departe așa și cel mai bun exemplu este situația prin care trec toate statele lumii în lupta contra pandemiei”, scrie Eugen Tomac pe Facebook.

„Lui Putin îi pasă mai mult de Africa decât de Republica Moldova”

„Dacă acești oameni ar înțelege, de exemplu, că lui Putin îi pasă mai mult de Africa decât de R. Moldova, poate ar renunța să mai rămână captivi unui discurs propagandistic. Pentru că, în timp ce România și Uniunea Europeană aduc deja primele doze de vaccinuri la Chișinău, Rusia se pregătește să livreze 300 milioane de doze către Uniunea Africană.

În asemenea clipe de criză majoră, putem observa cine este aproape și cui îi pasa de R. Moldova. România a fost și este alături pentru că suntem aceeași, Rusia apare doar când interesul politic o cere, iar deocamdată este preocupată mai mult de Africa și de America Latină”, comentează europarlamentarul.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase