Eugen Tomac: „Republica Moldova, undă verde pentru integrarea europeană din partea Comisiei Europene!”

Eugen Tomac: „Republica Moldova, undă verde pentru integrarea europeană din partea Comisiei Europene!”
Publicat: 17/06/2022, 13:43

Eugen Tomac, liderul Partidului Mișcarea Populară (PMP), a anunțat, pe contul său de socializare, că Republica Moldova a primit undă verde pentru integrarea europeană din partea Comisiei Europene.

„Zi decisivă pentru viitorul R. Moldova!

Republica Moldova a primit verde pentru integrare europeană din partea Comisiei Europene!

Comisia s-a pronunțat astăzi în favoarea acordării statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova şi pentru Ucraina, în înțelegerea că cele două state vor parcurge o serie de pași concreți pentru integrarea efectivă.

Astfel, procesul de aderare este DESCHIS, iar cele două state candidate trebuie să adopte numeroase reforme, mai ales în domeniile bunei guvernanțe, a statului de drept şi a combaterii corupției.

România, primul stat care a susținut cu toată forța integrarea europeană a R. Moldova

Recomandarea Comisiei Europene urmează sa fie discutată şi votată de cele 27 de state membre UE în cadrul şedinţei Consiliului European ce va avea loc între 23-24 iunie, la Bruxelles.

România a fost primul stat care a susținut cu toată forța integrarea europeană a R. Moldova. Este firesc. Dincolo de Prut sunt tot români, iar locul lor este alături și împreună cu celelalte țări membre ale Uniunii Europene.”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase