Europarlamentarul Cristian Bușoi: „Este dezamăgitor modul în care Ludovic Orban a ales să se poziționeze față de Klaus Iohannis. Declarațiile sale sunt dezonorante”

Europarlamentarul Cristian Bușoi: „Este dezamăgitor modul în care Ludovic Orban a ales să se poziționeze față de Klaus Iohannis. Declarațiile sale sunt dezonorante”
Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European. Foto: Facebook
Publicat: 11/09/2021, 13:11
Actualizat: 11/09/2021, 13:17

Europarlamentarul Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European, i‒a răspuns lui Ludovic Orban și a taxat afirmațiile acestuia cu privire la rolul șefului statului în vederea obținerii victoriilor PNL.

Ludovic  Orban, a declarat, vineri, la Dâmbovița, că PNL nu are nicio datorie față de președintele Klaus Iohannis.

Eurodeputatul a punctat momentele–cheie în care șeful statului a salvat România, atunci când „PSD forța toate limitele democrației, refuza dreptul românilor la vot și începuse asaltul asupra Justiției” .

„În 2014, Klaus Iohannis a acceptat să fie candidatul #PNL și a câștigat președinția într-un moment extrem de important pentru România. A salvat dreapta, a salvat România, atunci când PSD forța toate limitele democrației, refuza dreptul românilor la vot și începuse asaltul asupra Justiției” , a scris eurodeputatul pe Facebook.

Prin parteneriatul între PNL și Klaus Iohannis, rezultatele s‒au reflectat la câștigarea alegerile europarlamentare și prezidențiale, precum și prin aducerea PNL la guvernare, spune eurodeputatul.

Europarlamentarul PNL subliniază rolul președintelui în pandemie, acesta din urmă devenind „un paratrăsnet pentru Guvernul Orban”.

„A urmat  un parteneriat extrem de important între PNL și președintele Klaus Iohannis. Lucrurile bune s-au văzut, rezultatele au început să apară. Am reușit împreună să câștigăm alegerile europarlamentare, am reușit să câștigăm prezidențialele și să ducem Partidul Național Liberal la guvernare. Klaus Iohannis a fost ultimul bastion în fața PSD, atunci când social-democrații voiau să introducă OUG 13. Președintele împreună cu cetățenii României și cu PNL au oprit derapajele. A urmat perioada de pandemie, când Klaus Iohannis și-a asumat rol de paratrăsnet pentru Guvernul Orban și a gestionat criza, negociind pentru țară atât aducerea vaccinurilor necesare sănătății oamenilor, cât și măsuri care să aibă rol de centură de salvare. Pentru orice liberal, este foarte limpede că sprijinul președintelui Klaus Iohannis a fost esențial”.

Eurodeputatul se declară „dezamăgit” de declarațiile „dezonorante” ale lui Ludovic Orban, în  contextul în care președintele Camerei Deputaților a obținut funcția de premier datorită șefului statului.

„Este dezamăgitor modul în care Ludovic Orban a ales să se poziționeze față de președinte. Este păcat că Ludovic Orban a ales să cadă pradă orgoliului și să facă astfel de declarații, să spună că nu îi datorăm nimic. Ludovic Orban ar trebui să fie primul care să recunoască faptul că îi datorează cel mai mult președintelui, dacă ar fi obiectiv, atât pentru victoriile din alegeri, pentru perioada când a fost premier, cât și pentru faptul că PNL este acum la guvernare. Declarațiile sale sunt dezonorante”.

„PNL deține cheia succesului: colaborarea între Președintele României, Klaus Iohannis, și PNL”, spune eurodeputatul.

„Sunt sigur că PNL va continua parteneriatul de succes cu președintele Klaus Iohannis. După acest Congres din 25 septembrie, avem obligația să întărim parteneriatul cu președintele Iohannis pentru ca împreună să punem în aplicare programul de guvernare, să facem reformele necesare, pentru a obține banii europeni atât de necesari modernizării României.

Cheia succesului rămâne la noi, iar aceasta este una singură: colaborarea între Președintele României, Klaus Iohannis, și PNL”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer