Europarlamentarul Eugen Tomac, criza politică și ”frăția PNL – USR”: ”O administrație locală haotică, criză după criză și scandal după scandal”

Europarlamentarul Eugen Tomac, criza politică și ”frăția PNL – USR”: ”O administrație locală haotică, criză după criză și scandal după scandal”
Europarlamentarul Eugen Tomac, criza politică și ”frăția PNL – USR” | Foto - Mediafax - Andreea Alexandru

Europarlamentarul Eugen Tomac analizează, într-o postare de pe pagina sa de socializare, criza politică actuală, insistând asupra unei ”frății” politice între PNL și USR.

Eugen Tomac reamintește că PMP a fost exclus dintr-o eventuală ”construcție” politică, în momentul în care PNL și USR au stabilit să meargă pe liste comune la alegerile locale din București, dar și atunci când PNL și USR au votat alături de PSD împotriva ”renumărării buletinelor de vot în cele peste 1100 de secții unde PMP a avut reprezentați”,

”Se împlinește un an de când frăția PNL-USR a stabilit să facă liste comune la alegerile locale din capitală și în unele zone din țară, excluzând dintr-o asemenea construcție, în mod arogant, PMP, care a votat constant în Parlament, timp de patru ani, alături de aceste partide. Tot PNL și USR au votat alături de PSD, în BEC, împotriva renumărării buletinelor de vot în cele peste 1100 de secții unde PMP a avut reprezentați, dar a obținut zero voturi. Asta în condițiile în care nouă ne-au lipsit mai puțin de o mie de voturi pentru a accede în Parlament”, notează europarlamentarul Eugen Tomac în mediul online.

”Am mai spus-o, însă mi se pare important să reamintesc, că toți magistrații membri în BEC au votat pentru renumărare, în timp ce toate partidele – împotrivă. Diferența pentru renumărare a fost de un vot împotrivă. Așa s-a scris democrația anului trecut”

Eugen Tomac

Eugen Tomac: ”Atacurile dintre PNL și USR arată cât de jos poate coborî discursul public”

Europarlamentarul PMP consideră că această criză politică accentuată și ”contrele” dintre reprezentanții PNL și USR, parteneri de Coaliție, demonstrează că discursul public a înregistrat o cădere abruptă, iar principiile și integritatea se transformă, ad-hoc, în simple ”lozinci”.

Este vorba deja despre o ”alianță metalică”, scrie Eugen Tomac, anticipând că singurul partid care va câștiga în urma acestei crize politice va fi PSD. Totodată, Tomac consideră că proiectul PMP referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin – adoptat de Senat – ar trebui adus, neapărat, pe ordinea de zi.

”Ce avem astăzi? O administrație locală haotică, iar cei care ieri declarau cu mândrie că nu vor fi ca PSD, astăzi au ajuns să ne livreze zilnic criză după criză și scandal după scandal. Asta în timp ce toată lumea responsabilă are două obiective serioase: combaterea pandemiei și redresarea economică.  Atacurile dintre PNL și USR arată cât de jos poate coborî discursul public și cât de rapid pot “principiile” și “integritatea” deveni niște lozinci ușor de aruncat la coșul politicii românești.

Dintr-odată, nu mai există niciun filtru și se înfiripă o alianță de conjunctură între cei care militează împotriva “extremiștilor” populiști și cei care își fac cruci mari pe Facebook, să vadă tot poporul cum luptă împotriva LGBTiștilor. Iată că principiile se topesc când interesul o cere și avem o nouă înțelegere cu iz metalic din care va rezulta un singur câștigător. El va încasa tot capitalul din această criză – adormitul PSD”, mai scrie europarlamentarul PMP.

”Dacă alianța metalică ar vrea în mod real să pună în dificultate PNL, poate face ceea ce spuneam la începutul săptămânii și anume să ia proiectul PMP privind alegerea primarilor în două tururi și să-l aducă pe ordinea de zi. Acest proiect, adoptat de Senat, are nevoie de un singur vot pentru a deveni lege. Doar așa puteți face ceva util pentru țară și pentru a opri dominația absolută a PSD în 2024”

Eugen Tomac

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?