Evaluare Națională 2021. Câți elevi s-au înscris în București și care sunt condițiile speciale impuse la examen

Evaluare Națională 2021. Câți elevi s-au înscris în București și care sunt condițiile speciale impuse la examen
Evaluarea Națională 2021. Câți elevi s-au înscris și care sunt condițiile speciale impuse la examen / Sursa FOTO: fanatik.ro
Publicat: 20/06/2021, 19:15
Actualizat: 21/06/2021, 02:31

Un număr de 12.006 de elevi au fost înscrişi la examenul de Evaluare Naţională în 207 centre. Unităţile de învăţământ vor trebui să respecte măsurile igienico-sanitare pe parcursul desfăşurării concursului, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Potrivit unui comunicat transmis de ISMB, toţi candidaţii provin din mediul urban şi aparţin seriei curente. Evaluarea va fi realizată în 12 centre.

Intrarea elevilor în sala de examen se va realiza până în ora 8.30, depozitarea bagajelor urmând a se face în sala special destinată, monitorizată audio-video. Toate sălile în care se desfăşoară activităţi specifice Evaluării Naţionale vor fi supravegheate audio-video şi vor avea pe uşă anunţul privind monitorizarea.

Fără căști, fără telefoane mobile

Se interzice candidaţilor să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

De asemenea, se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

CITEȘTE ȘI: Evaluare Naţională 2021. Totul despre desfăşurarea examenelor la limba română și matematică: Calendar, subiecte şi bareme

Ce riscă elevii prinși că încalcă regulile

Încălcarea regulilor menţionate va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi sunt eliminaţi de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materiale interzise/ciorne/foi din lucrările scrise.

Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

Înainte de începerea probei de Limba şi literatura română, candidaţii vor primi, cu semnătură, codul unic de identificare, pe care îl vor folosi pentru a afla, după afişare, rezultatele obţinute, urmând ca în intervalul 9.00 – 9.15, elevii să completeze colţul secretizat, ulterior începând derularea timpului propriu-zis pentru rezolvarea subiectelor (120 minute / 180 de minute pentru cazurile speciale).

 • Candidaţii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră de la distribuirea subiectelor în săli.

Totul despre proba la Limba şi literatura română

Referitor la desfăşurarea probei de Limba şi literatura română (marţi, 22 iunie), ISMB precizează că:

 • un răspuns completat în căsuţa de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei asociate răspunsului considerat corect;
 • un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opţiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi marcarea cu X a răspunsului considerat corect;
 • sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră;
 • în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propoziţiilor în frază.

Ce măsuri de protecție au luat autoritățile

ISMB precizează că în 209 cazuri au fost aprobate măsuri de adaptare a condiţiilor de examen şi de egalizare a şanselor. În vederea aplicării/ respectării măsurilor igienico-sanitare, ISMB precizează că:

 • toate persoanele vor purta mască;
 • nu se măsoară temperatura;
 • accesul în unitatea de învăţământ este organizat astfel încât să fie asigurată o distanţă minimă de 1 m între oricare 2 persoane;
 • în sala de examen se asigură distanţa de minim 1 m între candidaţi;
 • se asigură dezinfectarea suprafeţelor, aerisirea spaţiilor;
 • parcursul prin curtea şcolii până la intrarea în unitate se va realiza pe un traseu bine delimitat şi semnalizat, respectând normele de distanţare fizică;
 • la intrarea în unitate sunt asigurate materiale şi echipamente de protecţie: covoraşe dezinfectante, măşti, substanţe dezinfectante pentru mâini;
 • intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare sunt semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat.

Datele examenului de Evaluare Națională

Potrivit ISMB, în actuala sesiune a Evaluării Naţionale, proba scrisă la Limba şi literatura română se va desfăşura în data de 22 iunie şi proba la Matematică în 24 iunie. Elevii minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă de Limbă şi literatură maternă în 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afişate în 29 iunie, iar contestaţiile, depuse a doua zi, în 30 iunie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate în 4 iulie.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Nu, nu este o glumă! Cât a ajuns să coste un porumb fiert pe plaja...
FOTO. Fiul lui Laurențiu Reghecampf se iubește cu o celebră gimnastă din România! Cum arată...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Mirela Vaida, dărâmată după ce a pierdut sarcina! A ajuns la spital, iar medicii i-au...
Îl pierdem și pe David Popovici? Înotătorul minune al României se gândește să plece din...
Ultimă oră de la Mega Image! Produsul retras de la vânzare. Românii trebuie să afle...
Alertă METEO, 5 august. Aproape toată ţara intră sub Cod portocaliu de vijelii puternice, cu...
Mașini SH în rate. Prețuri adaptate buzunarului românilor
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Tragedie în ziua nunții. 17 invitați au fost uciși de trăsnet în momentul în care...
'Nu pot sta cu un handicapat!' Ce s-a ales de fosta soție a lui Mihăiță...
S-a demonstrat ştiinţific. Descoperire ŞOCANTĂ despre sexul ORAL. Mulţi o fac în felul ăsta
Ce s-a aflat despre tânărul mort, în București, după o șicanare în trafic. Adevărata cauză...
BOR reacționează după schimbările de pe buletinul electronic. Ce spune biserica despre noțiunea ”gen”
Atenție: Când apare această nouă melodie la televizor nu te uita. Poți ajunge la spital!
Sărbătoare MARE pentru români! Ce nu este bine să faci în această zi sfântă? Aduce...
CARANTINĂ NAȚIONALĂ! S-ar putea întâmpla în 2 săptămâni
Alertă pe litoral! Un nou drog face ravagii printre turiști. Ce este „Funny gas” și...
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Cum a reuşit un antreprenor să transforme o afacere în pragul falimentului într-unul dintre cele...