EXCLUSIV | A plecat din România cu 7.000 $, iar acum e milionar în SUA și vecin cu J. Lo & Kim Kardashian. ”Prietenii îmi ziceau că sunt nebun”

Publicat: 06/11/2023, 07:00

La 40 de ani, afaceristul român Adrian Ghilă și-a transformat visul american în realitate. A plecat în Statele Unite ale Americii când avea doar 23 de ani și 7.000 de dolari în buzunar, bani pe care-i câștigase în țară din mici afaceri imobiliare. De când era adolescent visa să meargă în America și să aibă businessuri importante. Astăzi, este milionar în dolari, locuiește în California în casa în care a stat Will Smith, este vecin cu Kim Kardashian și Jennifer Lopez, iar Justin Bieber se numără printre clienții lui. 

La 16 ani, Adrian Ghilă le spunea încrezător prietenilor săi că, într-o bună zi, el va pleca în America, ceea ce s-a și întâmplat câțiva ani mai târziu. Era student în ultimul an când destinul a pus la cale o întâlnire cu femeia de care s-a îndrăgostit, i-a devenit soție și i-a dăruit trei fete. Aleasa inimii sale era o româncă stabilită în Statele Unite ale Americii.

Afaceristul avea 23 de ani când a călcat pentru prima dată pe ”tărâmul tuturor posibilităților”. A fost să-și viziteze iubita și, în final, a rămas cu ea acolo. Un tânăr entuziast și cu spirit de afaceri, era optimist în ceea ce privește șansele de a reuși să-și facă un viitor în America, dar începutul a fost mai greu decât se aștepta. Deși vorbea engleză, nu o stăpânea atât de bine, în plus, dorința de a-și pune pe picioare o afacere a fost o provocare pentru o bună bucată de timp.

”Eu eram bun la vânzări și începusem să mă știu cât de cât cu niște români, așa că am deschis împreună cu ei o firmă de construcții. Executam zugrăveli, puneam parchet, erau lucrări simple. Eu mă duceam și căutam clienți, făceam contractele cu termenii de livrare și prezentarea la sfârșit”, ne-a povestit afaceristul.

Lucrurile au mers bine o perioadă, dar criza financiară din 2008 a pus lacăt micii afaceri.

”A mers aproape un an, apoi a venit recesiunea și a căzut totul în cap, nu mai mergea nimic. Am venit în România, am făcut nunta, iar, când ne-am întors în America, m-am reprofilat, am deschis un magazin de haine online”, ne-a povestit omul de afaceri.

A dat lovitura cu o spălătorie ecologică mobilă

Afacerea cu hainele a mers bine, dar lovitura a dat-o după ce și-a deschis o spălătorie ecologică mobilă, un concept nou pe vremea aceea chiar și în America.

Serviciile exclusiviste oferite i-au atras repede popularitatea în rândul posesorilor de mașini din zonă, mulți oameni foarte bogați, inclusiv artiști celebri, care i-au rămas fideli și în ziua de azi.

„Cu spălătoria auto eco mobilă am fost pionier. Mergeam la ei acasă și nu foloseam apă pentru spălarea mașinilor, iar asta nu exista atunci. După 3-4 ani, am câștigat bine cu spălătoria. Prin 2011, am făcut primele milioane de dolari. Atunci mi-am luat o casă, dar munceam foarte mult și eram chibzuit. Tot timpul mă gândeam să investesc și să fac alt business mai mare. Aveam o mașină modestă și prietenii râdeau de mine. Eu ținem banii ăia nu pentru a-i cheltui, ci pentru a-i investi în altă afacere. Simțeam că am bani, dar nu ca să mă lăfăi”, ne-a povestit Adrian Ghilă.

Afaceristul Adrian Ghilă este căsătorit și are trei fete | Sursă foto: arhivă personală

Faptul că nu a aruncat cu banii în dreapta și în stânga avea să se dovedească o decizie înțeleaptă. A investit în diverse aplicații online, dar și în companii, ceea ce i-a asigurat o continuă prosperitate financiară.

”După ce mi-am vândut acțiunile de la o companie în care am investit, am făcut o companie de rulote cu dotări de lux. Le închiriam pentru vacanțe. În California, rulotele sunt foarte căutate, este destinația numărul unu în lume în ceea ce privește popularitatea lor. Prietenii îmi ziceau că sunt nebun, că o să-mi pierd toți banii”, ne-a mai povestit milionarul Adrian Ghilă.

Cântărețul Justin Bieber și actorul Jim Carrey, printre clienții săi

Afacerea cu rulote i-a adus românului de două ori premiul INC.5000 Top 10 CEO, râvnit de toate marile companii americane. Premiul se acordă antreprenorilor care, prin activitatea lor inovatoare, au avut cel mai mare impact pe piață, în domeniul lor.

Dacă mulți ani a condus o mașină modestă, iar prietenii râdeau de el, Adrian Ghilă își permite acum bolizi de lux | Sursă foto: arhivă personală

A fost momentul în care milionarul Adrian Ghilă a cunoscut cu adevărat succesul.

”După ce am câștigat aceste competiții de business, mi s-a făcut multă publicitate, am dat interviuri peste tot, începusem să am faimă. Atunci a fost momentul în care am zis OK, ne permitem o casă mai scumpă”, ne-a spus Adrian Ghilă.

Afaceristul a apelat la serviciile unui agent imobiliar de top, care colabora cu multe vedete. Așa a ajuns Adrian Ghilă să cumpere în Calabasas, California, casa în care locuise Will Smith, iar ulterior cuplul format din Gabrielle Union şi jucătorul de baschet Dwyane Wade.

”Eu nu am știut de la început că acolo a locuit Will Smith, ci am aflat în timpul procesului de cumpărare. Cea care vindea era o celebritate în imobiliare și se știa că vinde numai de la vedete”, ne-a spus milionarul.

Așa a ajuns să fie vecin cu Jennifer Lopez, cu rapperul Wiz Khalifa, dar și cu Kim Kardashian.

Adrian Ghilă nu are doar vecini, ci și clienți celebri. Printre cei care își lasă bolizii pe mâinile angajaților spălătoriei patronate de român se numără cântărețul Justin Bieber și actorul Jim Carrey.

După realizările din America, Adrian Ghilă s-a lansat în afaceri și în România. Și-a făcut o firmă de construcții și vrea să deschidă și cel mai mare magazin de băuturi din România, care va fi lângă București.

CITEȘTE ȘI:

Cine este milionarul care s-a înscris pentru a 27-a oară la examenul de BACALAUREAT / „Îmi doresc să devin un intelectual”

Sebastian Ghiorghiu, milionar la 24 de ani în SUA: „Dacă nu ai Lamborghini, ar trebui să stai jos”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Nu este un banc! Acești doi soți au găsit lampa lui Aladdin! Care au fost...
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Tragedie în mijlocul petrecerii! Au sărbătorit eliberarea inculpaților în cazul de la Padina, iar un...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce...
"N-aveam viteză, 115-120 km pe oră maxim" - Tânărul de 19 ani care a ucis-o...
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Este legal să parchezi pe contrasens?
Chişinăul sfidează Moscova printr-un acord de securitate cu UE. R. Moldova va fi inclusă în...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 14 mai
Irina Loghin, acuzații grave în cazul lui Florin Piersic. „Bătaie de joc”
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Arheologii au detectat o structură îngropată și mai multe anomalii lângă piramidele din Giza
×