EXCLUSIV | Adevărul despre extrădarea, din Iordania, a celebrului infractor Boenică. Ce a ascuns Ministerul Justiției

EXCLUSIV | Adevărul despre extrădarea, din Iordania, a celebrului infractor Boenică. Ce a ascuns Ministerul Justiției
Alina Gorghiu a lăsat să se înțeleagă că Romeo Ursu, zis Boenică a fost adus în România la solicitarea Ministerului Justiției
Publicat: 26/09/2023, 07:00

Ministerul Justiției s-a lăudat cu aducerea în țară și încarcerarea liderului interlop bucureștean Romeo Ursu, zis Boenică, lăsând, oficial, să se înțeleagă că bărbatul a fost adus ca urmare a eforturilor susținute de oficialii MJ. Realitatea a fost, însă, cu totul alta și, până acum, a fost bine ascunsă de autoritățile române.

Romeo Ursu a fost unul dintre cei mai reprezentativi lideri interlopi ai anilor ’90. Alături de prietenul său Gheorghe Constantinescu, zis Ciulin sau Gigi Boieru, Boenică era considerat eminența cenușie din spatele lui Fane Spoitoru, care, la momentul respectiv, era un lider incontestabil al lumii interlope din România.

Specializat în fraude și escrocherii, Boenică a primit, în 2008, o pedeapsă de 2 ani și 10 luni pentru complicitate la tentativă de înșelăciune, respectiv constituire de grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Boenică nu a pierdut contactul cu mediile infracționale din România

Bărbatul nu a așteptat să fie ridicat și dus după gratii și a fugit în Iordania, țară care nu avea un acord de extrădare cu România. Ulterior, liderul interlop și-a adus în Orientul Mijlociu întreaga familie, unde, cel puțin din fotografiile pe care le publica pe site-urile de socializare, reieșea că nu ducea lipsă de nimic.

Totuși, cu toate că era foarte departe de casă, Boenică nu a pierdut contactul cu mediile infracționale din România și s-a implicat, de la distanță, în constituirea unui grup infracțional specializat în falsificarea de acte, între care și permise de conducere.

Gruparea a fost destructurată de DIICOT și s-a ales cu o nouă condamnare. Fugarul a primit 8 ani pentru constituirea unui grup infracțional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Deși pe numele său existau două condamnări, fugarul nu s-a sfiit niciodată să posteze pe Facebook mesaje umilitoare la adresa Poliției Române, care, în lipsa unui acord de extrădare, asista neputincioasă la festivalul de ironii, mai ales că, de fiecare dată, erau preluate de presa centrală.

Ministerul Justiției a mințit prin omisiune

După 15 ani, Poliția Română anunța aducerea, din Iordania, a unui bărbat în vârstă de 55 de ani. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu nu a ratat ocazia și a anunțat pe o platformă de socializare încarcerarea lui Boenică, lăsând să se înțeleagă faptul că acesta a fost extrădat la cererea ministerului pe care îl conduce.

De altfel, presa a interpretat mesajul, exact așa cum au dorit oficialii de la Ministerul Justiției, iar știrile despre „extrădarea” lui Romeo Ursu s-au rostogolit pe majoritatea site-urilor de știri.

Potrivit unor surse din cadrul MJ, în realitate, după 15 ani, timp în care a primit adăpost în la Amman, Romeo Ursu a fost declarat indezirabil, după ce s-a dovedit că Romeo Ursu avea activități infracționale pe teritoriul Iordaniei. Ca urmare, iordanienii l-au ridicat și l-au expulzat în țara de orgine. Bărbatul a fost preluat de anchetatorii români, care au intrat triumfal, cu el pus în lanțuri, pe Aeroportul „Henri Coandă”.

Ironia sorții a făcut ca anul acesta, între România și Iordania să fie semnat un acord de extrădare, însă, repatrierea lui Boenică nu a avut nicio legătură cu acest document.

Mai mult, apărătorul lui Romeo Ursu, avocatul Emil Constantinescu, a declarat, pentru Gândul, că, pentru prima condamnare căpătată de clientul său există posibilitatea ca faptele să se fi prescris.

Avocatul este chiar fiul  lui Gigi Boieru, prietenul din tinerețe a lui Boenică, în condițiile în care, potrivit unor surse apropiate lumii interlope, Boieru ar fi ales să-și crescă băiatul departe de mediile infracționale și a avut grijă ca acesta să urmeze o facultate.

CITIȚI ȘI:

UPDATE | FOTO-VIDEO. Interlopul Boenică a fost adus în țară, luni dimineața, din Iordania / Alina Gorghiu: „Nimeni nu este mai presus de lege”

EXCLUSIV. Cum plănuia celebrul Romeo „Boenică” să umilească, public, autoritățile din România. Pregătise un show fabulos!

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor