EXCLUSIV. Alexandru Arșinel încă are probleme la cinci luni de la infecția cu COVID: „Sincer, nu mă simt bine”

EXCLUSIV. Alexandru Arșinel încă are probleme la cinci luni de la infecția cu COVID: „Sincer, nu mă simt bine”
Alexandru Arșinel. Sursă foto: MEDIAFAX/FOTO
Publicat: 17/09/2021, 13:38
Actualizat: 17/09/2021, 13:43

Alexandru Arșinel, în vârstă de 82 de ani, are probleme mari de sănătate, după ce în luna aprilie a fost infectat cu virusul COVID-19.

La mai bine de 5 luni distanță după ce a contactat boala, actorul se simte slăbit și lipsit de putere. Cu toate acestea, nu renunță la scenă și pregătește o nouă piesă de teatru.

În niciun caz nu renunț la teatru. În prezent pregătim un nou spectacol la Teatrul „Constantin Tănase”. Voi juca în continuare, și nu numai la „Constantin Tănase”, spune actorul pentru Gândul.

Cât privește starea de sănătate, pe lângă celelalte probleme mai vechi, Arșinel a rămas și cu sechele pulmonare din cauza coronavirusului.

Cu sănătatea sunt așa și așa. Sincer vă zic, nu sunt bine. Și totul se trage de când am fost infectat cu COVID, din păcate. Voi face săptămâna viitoare un set de analize și vom vedea ce va fi”, mărturisește Alexandru Arșinel.

Întrebat dacă rămâne director artistic al instituției, Arșinel a spus că în prezent da, însă așteaptă decizia primăriei.

Actorul s-a infectat după ce s-a vaccinat

La două luni după ce s-au vaccinat, Alexandru Arșinel și Marilena, soția sa, au fost diagnosticaţi cu COVID, iar pe 18 aprilie au fost internaţi la Institutul „Matei Balș”. Atât el cât şi soţia au primit prima doză a serului Pfizer în ianuarie şi au avut rapelul la începutul lunii februarie.

Alexandru Arșinel a făcut în 2013 un transplant de rinichi și în 2017 a suferit o intervenție chirurgicală în urma unui infarct. Cunoscute sunt și afecțiunile la coloană și alte operații pe care le-a suferit de-a lungul timpului.