EXCLUSIV | Anchetatorii au stabilit pentru câți bani a fost tăiat în bucăți și ars italianul Mauro Gadda. Ucigașii au dus la amanet aurul omului de afaceri

Publicat: 23/05/2022, 18:05

Anchetatorii ilfoveni au stabilit suma pentru care soții Valentin și Carmeluța Bărbălău l-au omorât pe omul de afaceri italian Mauro Gadda. După ce l-au ucis în bătaie, cei doi soți l-au tăiat în bucăți în mijlocul sufrageriei.

Mauro Gadda a fost găsit carbonizat în portbagajul mașinii sale, la începutul acestei luni, la marginea unui câmp cultivat cu rapiță din localitatea ilfoveană Măgurele.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, la început cercetările au avansat greu, în condițiile în care victima nu a putut fi identificată imediat, iar cauza morții era imposibil de stabilit, deoarece tot ce rămăsese din trupul bărbatului era o bucată din craniu și câteva coaste.

Ulterior, după ce s-a aflat că cel decedat este un om de afaceri italian, în vârstă de 64 de ani, s-a stabilit și faptul că acesta le povestise apropiaților despre o presupusă iubită, cu 40 de ani mai tânără, care îi cerea bani în mod constant.

Cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, anchetatorii i-au identificat pe soții Valentin și Carmeluța Bărbălău, care locuiau în București, într-un apartament închiriat în cartierul Ferentari.

La momentul respectiv, la audieri a mai fost adus un bărbat, însă acesta din urmă a fost lăsat să plece după ce s-a stabilit că a fost, de fapt, victima unei confuzii. Acesta era tuns în mod aproape identic cu Valentin Bărbălău și avea inclusiv un tatuaj foarte asemănător.

Cauza morții nu a fost stabilită

Cei doi soți și-au recunoscut vina, iar la interogatoriu s-a stabilit că, deși este măritată cu Valentin, iar cei doi au, împreună, doi copii, tânăra Carmeluța a avut o relație extraconjugală cu Mauro Gadda, în condițiile în care cei doi soți erau mai mult despărțiți din cauza violenței domestice.

Sursele citate au afirmat, pentru Gândul, că în urma audierilor și cercetării criminalistice la fața locului, s-a stabilit, în mare măsură, ce s-a întâmplat la data omorului.

Chiar dacă nu s-a putut ajunge la o concluzie privind cauza morții, s-a putut proba faptul că trupul lui Gadda, despre care Valentin Bărbălău a spus că l-a omorât în bătaie, a fost tăiat în bucăți, în sufragerie, pe parchet.

Tot Valentin Bărbălău a menționat că italianul a fost tăiat în trei. Deși sângele fusese bine spălat, o parte s-a infiltrat sub scânduri, iar criminaliștii ar fi ridicat de acolo urme concludente.

Anchetatorii au mai spus că, cel puțin din declarațiile făptașilor reiese că mobilul omorului ar fi fost jaful. În acest sens, spun sursele Gândul, au fost recuperate, dintr-o casă de amanet, bijuterii din aur în valoare de 7.000 de lei, care i-au aparținut lui Mauro Gadda.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini cutremurătoare cu Elena Cârstea, la 8 luni după ce a suferit un AVC. Ce...
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu cea mai bogată fată din ring! A pozat în trecut...
VIDEO Momentul în care autocarul cu zeci de oameni cade de pe podul din Veneția...
Femeia care a crezut că e gravidă! Medicii, șocați de ce au descoperit la ecografie
Plăţile cash vor fi plafonate la 2.500 de lei. 80% dintre tranzacţiile din România sunt...
Tabelul prețurilor RCA în 2023. Care e cea mai ieftină asigurare pentru mașină
Mesajul emoționant al fiicei lui Valentin Illes, după moartea fulgerătoare a tatălui ei: ”O să...
O nouă materie în școlile din România? Anunț important pentru elevi
Trecătorii au scos telefonul și au început să filmeze! Trei tinere din Iași nu au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Această pensionară de 71 de ani s-a măritat cu un puști de doar 17 ani....
Cum nășteau femeile din Germania anilor 1900! Metoda FĂRĂ DURERE și fără...
Gabriela Firea l-a părăsit: Bea foarte mult și mă bătea
DJ Lalla, jefuită după ce a murit. Ce spune acum hoțul
Care e secretul genelor impresionante ale Corneliei Dansatoarea. Cum reușește să le facă atât de...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mami, în patul meu doarme un BAU-BAU! Mama: Fiule, ai 40 de...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...