EXCLUSIV | Italianul ucis și ars pe câmpul din Măgurele, legături cu mai multe prostituate de lux. Declarații uluitoare făcute de menajera omului de afaceri

EXCLUSIV | Italianul ucis și ars pe câmpul din Măgurele, legături cu mai multe prostituate de lux. Declarații uluitoare făcute de menajera omului de afaceri
Mauro Donato Gadda/Sursa/Facebook
Publicat: 10/05/2022, 18:24

Italianul ucis și ars în portbagajul unei mașini abandonate pe un câmp din localitatea ilfoveană Măgurele avea legături strânse cu persoane importante din mediul de afaceri românesc. Din cercetări a reieșit că acesta obișnuia să aibă relații de scurtă durată cu femei mai tinere, dintre care unele practicau prostituția. 

Anchetatorii ilfoveni au stabilit că rămășițele umane calcinate îi aparțin lui Mauro Donato Gadda, în vârstă de 64 de ani, născut la Busto Garolfo, o comună de lângă Milano.

Stabilit în România de mai bine de 10 ani, acesta ar fi dezvoltat o afacere cu pompe și filtre de apă, prin intermediul unei societăți comerciale cu sediul social în București, Sector 5, în care era asociat cu alte trei persoane.

Doi dintre foștii asociați ai lui Mauro Donato Gadda, soț și soție, sunt persoane cunoscute în mediul de afaceri românesc. La rândul său, cetățeanul italian ar fi avut o situație financiară foarte bună. Acesta ar fi deținut mai multe autoturisme, o barcă pe care o folosea la pescuit și o vilă într-un cartier rezidențial din localitatea Mihăilești, județul Giurgiu.

Pasionat de pescuit și de călărie, italianul de 64 de ani ar fi avut, spun surse apropiate anchetei, o pasiune secretă pentru femei. Gadda ar fi avut relații scurte cu mai multe tinere, iar despre unele dintre ele există bănuiala că ar fi practicat prostituția.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că, până acum, ar fi fost audiate mai multe persoane, între care menajera și doi tineri, un bărbat și o femeie, care au fost surprinși, împreună, de o cameră de supraveghere din zona în care a fost incendiat autoturismul.

Ulterior, s-a stabilit, însă, că cei doi nu aveau nicio legătură cu omorul. Menajera, o femeie în vârstă, ar fi oferit detalii despre viața personală a victimei. Fosta angajată ar fi mărturisit că italianul avea o iubită care locuiește în București, dar și faptul că, în lipsa femeii, acesta aducea acasă diferite tinere.

Tot despre Mauro Donato Gadda s-ar fi aflat că circula cu o Dacia Logan MCV de culoare albă, adică la fel cu cea în care a fost ars. În plus, omul de afaceri ar fi avut mai mulți prieteni la Măgurele.

Afaceristul italian, ucis cu bestialitate

Surse apropiate anchetei au spus că medicii legiști au stabilit că italianul a fost ucis cu bestialitate, Oaselele mâinilor prezentau fracturi, mai multe coaste erau rupte iar craniul fusese spart, cel mai probabil cu un topor.

Mașina Dacia Logan în care a fost ars nu avea plăcuțe de înmatriculare, drept pentru care mașina a fost identificată după seria de pe șasiu, care, prin construcție, nu poate fi distrusă prin ardere.

Așa s-a aflat că autoturismul respectiv este îmatriculat în Italia din anul 2017 și aparține unei firme de închirieri auto. În același timp, s-a luat legătura și cu autoritățile din Italia. De altfel, colaborarea cu polițiștii italieni este obligatorie, în condițiile în care, pentru identificarea oficială a cadavrului, este nevoie de analiza ADN.

Ori, cu toate că s-a recoltat material genetic de la bărbatul decedat, este nevoie de idetificarea unei rude cât mai apropiate pentru a putea fi comparat, iar pentru acest lucru anchetatorii ilfoveni au nevoie de sprijin din partea colegilor italieni.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult