EXCLUSIV | Avocata familiei Luizei Melencu: „Gheorghe Dincă face parte dintr-un sistem infracțional bine organizat. Autoritățile au ascuns o rețea de trafic de persoane”

Publicat: 15/07/2022, 13:57

La trei ani de la crimele îngrozitoare de la Caracal, avocata familiei Luizei Melencu face acuzații grave și spune că adevărul din acest caz extrem de șocant ar fi fost măsluit de către autorități. Carmen Obârșanu a declarat pentru Gândul că ancheta ar fi ascuns o rețea de trafic de persoane, iar Gherorghe Dincă, acuzat că le-a ucis pe Alexandra și pe Luiza, ar face parte dintr-un sistem infracțional bine organizat.

„Soluționarea cazului Caracal este un amestec de rea voință și incompetență din partea anchetatorilor, cât și a judecătorului cauzei. Nu s-a dorit aflarea adevărului și mai mult, scopul anchetei și procesului a fost de măsluire a adevărului și de ascundere a unei rețele de trafic de persoane cu clienți imuni la justiția română, dar și de inducere în eroare a opiniei publice”, a declarat, pentru Gândul, Carmen Obârșanu, avocata familiei Luizei Melencu.

Potrivit avocatei, Gheoghe Dincă face parte dintr-un sistem infracțional bine organizat.

„Dincă este vinovat pentru că el este doar o rotiță a unui sistem infracțional bine organizat.

Prin reducerea cazului doar la Dincă, practic creierii afacerii criminale au fost protejați.

La finalizarea procesului, în primă instanță, am ajuns la concluzia că încă din faza urmăririi penale anchetatorii au măsluit probele, încercând acoperirea unor fapte deosebit de grave, care pun în pericol securitatea cetățenilor români în propria țară: au fost ascunse probe tehnice esențiale (localizări ale telefoanelor victimelor, ale convorbirilor și mesajelor de pe telefoanele părților implicate în cauză, au fost retrase probe trimise inițial experților și care nu se regăsesc în niciun raport)”, declară Obârșanu.

Potrivit avocatei, pe listing-ul telefonic emis de operator apar 29 de SMS-uri primite în dimineața reținerii, însă pe telefonul lui Dincă aceste SMS-uri nu ar mai apărea în raportul criminalistic.

„Pe listing-ul telefonului Alexandrei apar locațiile telefonului după răpire, însă în raportul criminalistic locațiile respective lipsesc.

În cele 3 rapoarte, experții menționează că potrivit intrucțiunilor primite au restituit probele esențiale anchetatorilor, și acestea nu se mai regăsesc expertizate. Mai mult, în casa inculpatului au fost abandonați saci cu probe, care erau etichetați cu antetul poliției.

Totodată, din dosar lipsesc interceptările și imaginile video, deși au fost efectuate în baza unor dispoziții ale judecătorului”, explică avocata, pentru Gândul.

„Judecătoarea a respins cererile de probațiune care ar fi ajutat la identificarea locațiilor unde ar fi putut fi găsite victimele”

Potrivit lui Carmen Obârșanu, Luizei i s-ar fi atribuit un lănțișor de aur de 10K, iar acel lănțișor găsit în casa lui Dincă nu ar fi fost purtat niciodată.

„Judecătorul a refuzat audierea persoanelor care au intervenit în cauză și care l-au convins pe Dincă să emită acele declarații contradictorii, iar membrii familiei lui Dincă au fost influențați de către judecător să nu declare nimic.

De asemenea, judecătoarea a respins cererile de probațiune care ar fi ajutat la identificarea locațiilor unde ar fi putut fi găsite victimele și au fost respinse cererile de expertizare tehnică formulate de avocați.

Practic, timp de 9 luni de la dispariția Luizei și până la trimiterea dosarului în instanță, anchetatorii au tărăgănat cercetările, iar după aceea au trimis cauza în instanță cu un enorm volum de maculatură sterilă, pentru ca cei care doresc aflarea adevărului să nu-l poată afla”, explică avocata.

„M-am convins încă odată că atât Dincă, cât și cei care au fost implicați în cercetarea acestui caz, au executat ordine din partea unor organisme externe României”

Cea care reprezintă familiei Luizei în cazul Caracal spune că Dincă ar fi executat ordine din afara țării.

„M-am convins încă odată că atât Dincă, cât și cei care au fost implicați în cercetarea acestui caz, au executat ordine din partea unor organisme externe României, dar cu autoritate asupra politicului, legislativului, executivului și justiției din România.

Este inacceptabil ca un procuror și un polițist să măsluiască un dosar, dar și mai grav este că un judecător refuză să cerceteze un asemenea caz spunând în sala de judecată:

,,Nu mă interesează de fetele dvs. Căutați-le dvs. și nu-mi cereți mie să vi le caut, dacă îmi contestați potlogăriile vă dau amenzi””, a mai declarat Obârșanu.

Pedeapsă maximă cerută pentru Dincă

Pe 16 iuie a avut loc la Tribunalul Olt, din Slatina, ultimul termen în cazul Caracal. Procurorul de caz a cerut pedeapsă maximă în cazul lui Gheorghe Dincă pentru toate infracțiunile de care este acuzat, mai exact de 30 de ani de închisoare.

Potrivit avocaților implicați în acest dosar, Gheorghe Dincă nu poate primi pedeapsă pe viață, deoarece are 65 de ani.

Pe de altă parte, în cazul complicelui lui Gheorghe Dincă, respectiv Ștefan Risipițeanu, s-a cerut o pedeapsă de 12 ani pentru viol.

Un nou termen pentru pronunțarea pedepselor a fost stabilit pentru data de 12 august.

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Gheorge Dincă în 10 ianuarie 2020, sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu, vecinul lui Dincă, este acuzat de viol.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului