EXCLUSIV | Bărbatul care a ucis și tranșat un italian, împreună cu soția, condamnat după ce a bătut mai mulți polițiști. El își teroriza inclusiv propria familie

EXCLUSIV | Bărbatul care a ucis și tranșat un italian, împreună cu soția, condamnat după ce a bătut mai mulți polițiști. El își teroriza inclusiv propria familie
Publicat: 12/05/2022, 12:20

Bărbatul acuzat că, împreună cu soția lui, a ucis, tranșat și apoi incendiat un cetățean italian pe un câmp din localitatea ilfoveană Măgurele, a fost condamnat, în trecut, la un an și jumătate de închisoare, după ce ar fi agresat mai mulți polițiști. În același timp, pe numele său au fost emise și mai multe ordine de protecție, după ce și-a bătut, în repetate rânduri, atât soția cât și cei doi copii.

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au fost reținuți, marți seară, după ce au fost acuzați că l-au omorât pe Mauro Donato Gadda, un afacerist italian. Bărbatul fusese tăiat în mai multe bucăți, băgat în portbagajul mașinii pe care o conducea și care figura ca fiind închiriată din Italia și incendiat la marginea unui câmp cultivat cu rapiță din localitatea ilfoveană Măgurele.

Potrivit anchetatorilor, Gadda fusese amantul femeii, pe care o considera iubita lui. În ziua crimei, acesta a mers în Ferentari, la locuința închiriată de Carmeluța Adriana Bărbălău.

Acolo, italianul a fost omorât în bătaie de soțul tinerei. După ce și-a dat ultima suflare, acesta a fost tăiat în bucăți de cei doi soți și cărat până la portbagajul propriului său autoturism.

Soțul femeii ar fi explicat anchetatorilor că Mauro Donato Gadda avusese o legătură cu soția lui, dar că femeia ar fi ales să renunțe la italian să-și reîtregească familia.

Acesta ar fi menționat că în seara crimei, Gadda ar fi intrat în casă și ar fi făcut scandal. În contextul acetui conflict, l-ar fi lovit cu pumnul iar bărbatul ar fi căzut, s-ar fi lovit la cap și ar fi murit.

Bărbatul respectiv este, însă, cunoscut și pentru alte fapte comise cu violență. El a făcut obiectul mai multor ordine de protecție emise se instanțele de judecată după ce nevasta sa a sunat disperată la 112. Nu de puține ori, acesta și-a agresat inclusiv copiii, pe care obișnuia să-i bată cu palmele.

Valentin Bărbălău a primit 1 an și 6 luni de închisoare

Un astfel de episod violent a avut loc și în data de 1 august 2019 când Carmeluța Adriana Bărbălău a sunat la numărul de urgență.

La fața locului a ajuns imediat un echipaj al Poliției, însă Valentin Bărbălău a refuzat să se liniștească. Acesta a continuat să facă scandal, iar la un moment dat i-a luat la bătaie și pe agenții veniți la fața locului.

Acesta a și fost reținut pentru 24 de ore, însă a fost eliberat a doua zi. Cu toate că soția și-a retras reclamația,  acesta a rămas cu acuzațiile de ultraj, pentru care a fost judecat de magistrații judecătoriei Sectorului 5 și condamnat la 1 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare. În plus, Bărbălău a fost amendat  cu 1.500 de lei, obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității și să urmeze un program de reintegrare socială.

C

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult