EXCLUSIV. Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”: ”Avem un pacient tânăr, de 20 ani, care nu evoluează bine. Provine dintr-o familie care nu crede în virus!”

EXCLUSIV. Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”: ”Avem un pacient tânăr, de 20 ani, care nu evoluează bine. Provine dintr-o familie care nu crede în virus!
Dr Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”
Publicat: 17/09/2021, 13:31
Actualizat: 17/09/2021, 17:40

Valul 4 al pandemiei de coronavirus tinde să se transforme într-un adevărat tsunami medical, după perioada de vară în care foarte mulți români, vaccinați și nevaccinați, au tratat cu superficialitate măsurile cele mai importante de combatere a răspândirii noului coronavirus, în pofida faptului că tulpina DELTA este mult mai agresivă și se transmite cu rapiditate.

Reversul medaliei este, iată, alarmant, iar informațiile transmise, zi de de zi, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), arată că numărul infectărilor crește, așa cum se întâmplă, din păcate, și în cazul deceselor. În spitale, medicii epuizați de efortul incredibil la care au fost supuși de mai bine de un an și jumătate sunt iarăși ”în priză”, într-o presiune crescândă, exasperați de trendul ascendent îngrijorător al infectărilor zilnice.

Beatrice Mahler: ”Mulți dintre pacienți, când sunt întrebați, spun că nu știu dacă sunt vaccinați sau nu”

La Institutul de pneumologie „Marius Nasta”, situația nu se prezintă în culori optimiste. Contactată telefonic de GÂNDUL, medicul Beatrice Mahler, managerul institutului, ne-a oferit, ÎN EXCLUSIVITATE, ultimele informații legate de situația din spital la acest moment.

Sunt 7 paturi la Secția de Terapie Intensivă de la ”Marius Nasta”, iar medicul Beatrice Mahler spune că toate sunt ocupate. Din nefericire, există și cazuri în care pacienții trec printr-o formă severă a bolii, după ce s-au infectat cu noul coronavirus, fiind nevoie ca aceștia să fie intubați. Beatrice Mahler nu-și poate explica, însă, de ce mulți dintre pacienții internați… nu știu dacă sunt sau nu vaccinați.

”La ATI, unde avem șapte paturi, este plin. Avem pacienți care evoluează cu forme severe și care ajung, din păcate, să fie intubați. Au complicații vasculare majore și tromboze care cresc riscul de prognostic nefavorabil. Din păcate, pacienții noștri din ATI nu sunt vaccinați. Despre restul pacienților internați infectați cu SARS-CoV 2 e greu să dau o cifră a nevaccinaților, pentru că mulți dintre ei, când sunt întrebați, spun că nu știu dacă sunt vaccinați sau nu. Acesta e răspunsul lor. Nu îmi dau seama de ce răspund așa. Avem 15 persoane vaccinate, care au evoluție mai scurtă de internare. Dintre ei, unul singur a făcut o formă mai gravă a bolii, dar a trecut cu bine”, a transmis managerul institutului ”Marius Nasta” pentru GÂNDUL.

”Persoanele care au vârsta de peste 60-70 ani de ani au un răspuns imun la vaccin mult mai scăzut”

Managerul Institutului ”Marius Nasta” mai spune că a fost înregistrat și decesul unei persoane vaccinate, o femeie care avea vârsta de 90 de ani și prezenta comorbidități.

Beatrice Mahler ne-a mai precizat că este nevoie de explicații în legătură cu decesul persoanelor vaccinate. Dacă acesta sunt într-o categorie de vârstă înaintată – peste 60-70 de ani – nu pot dezvolta o cantitate mare de anticorpi, iar răspunsul imun la vaccin este mai scăzut decât la tineri.

”… din păcate, am avut un deces al unei persoane vaccinate, însă aici trebuie să subliniez că este vorba de o doamnă care avea 90 de ani, cu multiple comorbidități. Aici trebuie să deschid o paranteză și să explic celor care se întreabă de ce a decedat o persoana vaccinată. Persoanele care au vârsta de peste 60-70 ani de ani au un răspuns imun la vaccin mult mai scăzut față de adulții tineri, dezvoltă o cantitate scăzută de anticorpi și riscul de infectare și de dezvoltare de boală severă al acestora este mai mare”, mai spune medicul Beatrice Mahler.

Întrebată care este cel mai tânăr pacient din institut, medicul Beatrice Mahler ne-a explicat că este vorba despre un tânăr de 18 ani, care se externează astăzi, 17 septembrie. Rămâne, însă, la ATI, un tânăr de 20 de ani care provine dintr-o familie coronasceptică.

”Cel mai tânăr pacient cu COVID are 18 ani, se externează azi, nu a fost pe ATI. Dar, din păcate, avem un alt pacient, în vârstă de 20 de ani, în ATI, care nu evoluează deloc bine. Acesta provine din județul Giurgiu, dintr- o familie care nici acum nu crede în existența acestui virus. Din păcate…”, a declarat Beatrice Mahler, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu