EXCLUSIV | Cine a sunat la 112 după accidentul în care au murit șapte oameni în ”curba morții” de la Bălțați. ”Ar trebui să se audă când le spun că era polei pe jos”

EXCLUSIV | Cine a sunat la 112 după accidentul în care au murit șapte oameni în ”curba morții” de la Bălțați. ”Ar trebui să se audă când le spun că era polei pe jos”
Sursă foto: Facebook/ISU
Publicat: 22/02/2022, 09:00

Două apeluri au fost primite la 112 în cazul accidentul care a avut loc pe 1 februarie, în ”curba morții” de pe DN 28, la Bălțați, potrivit datelor de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), transmise la solicitarea Gândul. Șapte oameni şi-au pierdut viaţa după ce şoferul unui camion ar fi pierdut controlul volanului și a lovit o ambulanţă, apoi a intrat în plin într-o dubă în care se aflau muncitori care mergeau spre Iași.

„În urma căutărilor efectuate în baza de date a Centrului unic pentru apeluri de urgență 112 Iași, conform criteriilor furnizate, în data de 1 februarie 2022, au fost identificate 2 apeluri prin care s-a solicitat intervenția echipajelor de urgență pentru un accident rutier pe DN 28 Iași – Târgu Frumos, în care au fost implicate un tir și o autospecială de ambulanță”, au transmis reprezentanții STS, pentru Gândul.

Primul apel primit la 112 a fost la ora 06:34, iar cel de-al doilea a venit un minut mai târziu, la 06:35. Unul dintre cei care au sunat la 112 a fost șoferul ambulanței implicate în tragicul accident, care a explicat că drumul este unul cu polei.

Când am coborât din mașină, am sunat la 112 și le-am zis să trimită salvare pentru gravidă, pentru că eu nu știam ce e la vale la 100 și ceva de metri de mine, nu știam ce e acolo. Mi-au făcut legătura la pompieri, m-au întrebat dacă sunt persoane încarcerate și am fugit repede până acolo să văd ce e. Când am ajuns la ei, puneam mâna pe unul, mort, pe altul, rece, mort. În înregistrarea cu 112 ar trebui să se audă, dacă nu se va recunoaște că era polei pe jos, se aude când vorbeam cu ei și le spuneam că pe lângă mine mai trece o mașină, care s-a speriat, a pus frână și merge târâș pe asfalt, aluneca și le-am zis că posibil să mai fie un accident”, a declarat șoferul ambulanței, Maricel Corban.

Filmul accidentului cu șapte morți din județul Iași

Accidentul s-a produs pe unul dintre cele mai periculoase drumuri din România, Drumul Naţional 28, care leagă municipiul Iași de Târgu Frumos.

Atât șoferul autoutilitarei, cât și ceilalți cinci muncitori au murit. De asemenea, a murit și șoferul camionului care se presupune că ar fi produs accidentul, un tânăr în vârstă de 30 de ani.

Toți cei trei oameni care erau în ambulanță – șoferul, o asistentă și o femeie gravidă – au scăpat cu viață.

„Toți erau tineri, toți cu familii, cu copii”

Primarul comunei Balș, Constantin Golduț, a povestit că șoferul autoutilitarei îi era o cunoștință apropiată și că de când îl știe, de cel puțin 15 ani, lucra în construcții.

Toți cei șase oameni din dubă care și-au pierdut viața locuiau în aceeași comună sau aveau rude acolo.

„Era băiat gospodar aici în comună, cu căsuță frumoasă, cu familie, cu 2 copii mici, e tragic ce s-a întâmplat. Făcea renovări de case, apartamente, că ăsta era specificul lui ca activitate, era meseriaș în construcții”, a spus Constantin Golduț, pentru Gândul, despre șoferul dubei.

Primele măsuri luate în ”curba morții”, la trei săptămâni de la accident

Zona în care s-a produs tragicul accident de la Bălțați este acum împânzită de indicatoare rutiere care limitează viteza mașinilor la 70 km/oră.

Pe un tronson de câteva sute de metri, marginea drumului european este limitată cu mici stâlpi cu bandă reflectorizantă în vârf, care marchează începutul șanțurilor de colectare a apei amplasate de-a lungul șoselei. Este singura porțiune marcată astfel în cei aproape 90 de kilometri ai tronsonului de drum, care se desprinde de E85 la scurt timp după ieșirea din orașul Roman și se încheie la intrarea în Iași.

„În urma unei analize făcute împreună cu cei de la Inspectoratul de Poliție Județean, a fost și o solicitare a acestora făcută către noi, s-a ajuns la o concluzie comună că trebuie să mai fie suplimentate panourile indicatoare. Aceste panouri s-au pus până vor fi terminate proiectele care vor duce la efectuarea unor lucrări în zonă pentru a atrage atenția participanților la trafic în mod expres asupra pericolului existent. Au fost puși punctual și stâlpișori pentru a scoate în evidență zonele de protecție”, a declarat Dănuț Pilă, directorul al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași pentru Gândul.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Biserica Ortodoxă din România e în doliu: Vă anunţăm cu durere în suflet și cu...
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult