EXCLUSIV | Conferința „STOP violenței domestice”. Romina Gingașu, președinte Red Women Foundation: „O reprezentare pozitivă a României”

Publicat: 29/11/2023, 12:09
Actualizat: 29/11/2023, 12:17

În sala Drepturilor Omului din Camera Deputaților s-a desfășurat conferința „STOP violenței domestice”, organizată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în parteneriat cu Romina Gingașu, inițiatoarea proiectului Red Women și președinte al fundației cu același nume.

La invitația Rominei Gingașu, fondatoarea și președintele Red Woman Foundation, la eveniment au participat reprezentanți ai unor instituții-cheie, precum Inspectoratul General al Poliției Române, Institutul Național de Medicină Legală sau Autoritatea Națională pentru Romi, ONG-uri, asociații, fundații, lideri de opinie, dar și ambasadoarele Croației, Greciei și Suediei în România.

Cu ocazia Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, sediul Guvernului României și al Parlamentul României au fost iluminate în culoarea portocalie, culoarea acestei inițiative la nivel Mondial.

Cu ocazia Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, sediul Guvernului României și al Parlamentul României au fost iluminate în culoarea portocalie

Romina Gingașu: „Am organizat un eveniment de calitate și constructiv”

Romina Gingașu a declarat – în exclusivitate pentru Gândul – că a avut o discuție cu reprezentanții UN-Women (agenție a Organizației Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și emanciparea femeilor ) și a aflat, cu surprindere, că România nu a fost inclusă, până acum, pe lista țărilor care desfășoară activități legate de combaterea violenței domestice.

Din această cauză, conferința „STOP violenței domestice” a fost cu atât mai important, iar România va avea o reprezentare „pozitivă” pe plan Mondial.

În același timp, Romina Gingașu a ținut să îi mulțumească Nataliei Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, pentru tot sprijinul acordat.

„După dialogul cu UN-Women, mi s-a comunicat că România nu a fost inclusă anterior în lista țărilor care au demarat activități legate de acest subiect. Sunt convinsă că au avut loc astfel de inițiative, dar informația nu a ajuns la UN-Women.

Prin eforturile mele, împreună cu doamna Ministru Natalia Elena Intotero si Ministerul Familiei, Tineretului, si Egalitatii de Sanse, am organizat un eveniment de calitate și constructiv pentru a asigura o reprezentare pozitivă a țării noastre pe această listă”, a declarant Romina Gingașu, în exclusivitate pentru Gândul.

Mulțumesc celor care au participat la conferința „STOP Violenței Domestic”, în Sala Drepturilor Omului din Palatul Parlamentului, reprezentanților instituțiilor guvernamentale, ONG-urilor și companiilor private.

Romina Gingașu, fondatoarea Red Women Foundation

În sala Drepturilor Omului din Camera Deputaților s-a desfășurat conferința „STOP violenței domestice”, organizată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în parteneriat cu Romina Gingașu, inițiatoarea proiectului Red Women

„Evenimentul s-a desfășurat în format internațional, la inițiativa Red Women Foundation, și – timp de două ore – s-a realizat un dialog constructiv pentru conștientizarea subiectului și s-au discutat idei de colaborări care vor avea ca finalitate proiecte concrete pentru reducerea violenței domestice la nivel național.

Doamna ministru Natalia Intotero ne-a oferit tot sprijinul pentru această inițiativă și mi-a făcut plăcere să cunosc o persoană atât de deosebită ca dânsa, foarte implicată în acest subiect și în activitatea sa. Mulțumim doamnei ministru Natalia Elena Intotero și Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse!”, a mai precizat Romina Gingașu.

Romina Gingașu, președinte Red Women Foundation

Natalia Intotero: „Să construim cele mai viabile proiecte și împreună să spunem NU violenței domestice!”

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a atras atenția că, la fiecare 12 minute, o persoană este victima violenței domestice, iar tema „fierbinte” necesită nu numai o atenție permanentă, ci și un „efort concentrat, în echipă, al tuturor factorilor de decizie”.

„Îmi doresc ca împreună să găsim exemple de bune practici, din țară și din străinătate, să ne gândim cu ce am putea contribui fiecare și ce putem face împreună în mod concret pentru a combate acest flagel.

Este important să avem un dialog continuu cu reprezentanții misiunilor diplomatice în România pentru a avea un schimb de bune practici.

Aș vrea ca împreună să adunăm cele mai bune idei, să construim cele mai viabile proiecte și împreună să spunem NU violenței domestice!”, a precizat Natalia Intotero.

„Le mulțumesc tuturor celor prezenți și în special doamnei Romina Gingașu pentru colaborare. Sunt convinsă că demersul început astăzi va avea ca finalitate acțiuni concrete, care vor avea ca efect reducerea violenței domestice în România”

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, alături de Romina Gingașu, președinte Red Women Foundation

Red Women Foundation, o poveste fascinantă. Romina Gingașu: „Mă gândesc la fetele și femeile din România”

Romina Gingașu este fondatoarea Red Women Foundation, o fundație care reprezintă, practice, o „lumină călăuzitoare” care dă femeilor puterea de a-și atinge întregul potențial.

„Ne imaginăm o lume în care fiecare femeie este liberă de discriminare, violență și inegalitate. Ne străduim pentru o societate în care femeile să aibă acces la șanse egale, să-și urmeze visele și să conducă cu încredere, cunoștințe și compasiune”, spune Romina Gingașu.

Romina Gingașu

Educația joacă un rol crucial în viziunea Red Women Foundation, completează Romina Gingașu, deoarece „servește ca un instrument puternic pentru a deschide ușile către noi posibilități și pentru a conduce transformarea socială”.

„Cred cu tărie în faptul că munca în echipă poate aduce o valoare incredibilă proiectelor mele. Și suntem o echipă de femei cu o experiență incredibilă în domeniul educației și egalității de gen, doamne distinse cu reputație internațională și cariere de succes, fiecare având în spate o poveste fascinantă.

Schimbul de experiență care a fost creat m-a determinat să înființez Red Women Foundation și să mă gândesc la fetele și femeile din România”, mai precizează Romina Gingașu, fondatoarea și președintele Red Women Foundation.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto