EXCLUSIV | Doi ofițeri vizați într-o anchetă DNA au ajuns șefi la Serviciul Regim Permise de Conducere București

EXCLUSIV | Doi ofițeri vizați într-o anchetă DNA au ajuns șefi la Serviciul Regim Permise de Conducere București
Publicat: 21/07/2022, 17:17
Actualizat: 21/07/2022, 18:24

Doi ofițeri vizați într-un dosar al DNA au reușit să ocupe funcțiile de director și respectiv director adjunct al Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor București. Cei doi fac obiectul unui denunț potrivit căruia ar fi obținut ilegal mai multe categorii de permis de conducere.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) au deschis un dosar penal după ce, la începutul acestui an, fostul șef al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV), comisarul-șef Florin Catană, ar fi formulat un denunț în care prezenta presupuse fapte de corupție comise de mai mulți subalterni.

Potrivit unor surse judiciare, înainte să plece de la conducerea DRPCIV, comisarul-șef Catană ar fi arătat că Oriana Ani Albert, pe atunci șefa Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor București, Crinu Simene, șeful Biroului Examinări din cadrul aceleiași instituții și o subalternă a celor doi ar fi obținut, prin fraudă, dreptul de a conduce motociclete, camioane și chiar tramvaie.

Aceștia ar fi avut nevoie de toate categoriile de permis de conducere după ce, în anul 2019, fișele de post pentru ofițerii DRPCIV au fost schimbate și au fost obligați, prin lege, să le dețină.

Surse apropiate anchetei au spus, pentru Gândul, că șeful de atunci al Biroului Examinări, comisarul Crinu Simene, ar fi promovat examenul teoretic în sala de rezervă, nesupravegheată video, cu toate că DRPCIV ar fi solicitat instalarea de echipament video cu șase luni înainte.

În același timp, comisarul-șef Oriana Ani Albert ar fi susținut examenul practic pentru obținerea dreptului de conducere a motocicletei tocmai în luna decembrie, alături de secretara ei.

Examen moto în plină iarnă

Mai mult, polițistul care le-ar fi examinat pe cele două în plină iarnă, la un poligon din Militari, ar fi implementat datele în sistem în aproximativ 60 de minute de la ora la care a început examinarea, cu toate că polițistul ar fi trebuit le examineze pe cele două și să ajungă apoi, cu rezultatele, la sediul DRPCIV din Șoseaua Pipera. În acest sens, cu toate că proba video nu există, în condițiile în care examenele pentru motocicliști nu sunt înregistrate video, a fost ridicată suspiciunea că examenul nu ar fi avut loc.

Ulterior, Oriana Ani Albert ar fi susținut și examenele pentru categoriile C și E, cu toate că, spun surse din rândul anchetatorilor, dosarele de examinare ar fi fost expirate.

Sesizarea comisarului-șef Catană a fost preluată de ofițerii DGA, care, sub coordonarea procurorilor anticorupție, au deschis un dosar penal in rem.

Cercetările au bătut pasul pe loc, iar între timp, DRPCIV a scos la concurs posturile de director și director adjunct pentru Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor București.

Simene a promovat toți candidații

Ca urmare, fără nicio restricție legală, Crinu Simene și Oriana Albert s-au înscris la ambele examene. Surse din cadrul DRPCIV au spus, pentru Gândul, că cei doi ofițeri s-au înscris la ambele examene. La concursul pentru postul de director, Albert nu s-ar fi prezentat, astfel că Simene a candidat singur și a fost declarat admis cu nota 8,25.

În luna mai, Crinu Simene a fost delegat, împreună cu alți 24 de polițiști examinatori de la București, să-i ajute pe colegii de la Suceava. Echipa din Capitală fusese trimisă la Suceava în condițiile în care, acolo, perioada de așteptare pentru proba practică ajunsese foarte lungă din cauza supraaglomerării.

Polițiștii din București și-au îndeplinit misiunea cu „succes”, în condițiile în care candidații care au dat cu ei au promovat în proporție de 90 la sută, iar candidații examinați de Simene ar fi promovat în proporție de sută la sută.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”