EXCLUSIV | Drama din viața artistului ajuns în topuri cu ”Party in Transilvania”. Marius Dragomir s-a izolat de lume: ”Am avut leziuni și pe scalp”

Publicat: 17/06/2023, 09:00

În anii 90, Marius Dragomir rupea topurile muzicale cu hit-ul care i-a adus celebritatea peste noapte și încasări pe măsură: ”Party in Transilvania”. Odată cu acest succes, o perioadă lungă s-a bucurat din plin de atenția publicului. În ultimii ani, însă, șansa nu a mai fost de partea lui. S-a îmbolnăvit grav de inimă, a făcut diabet și psoriazis. Acum, trăiește retras, iar atunci când iese în lume, o face, cu mici excepții, doar ca să-și cumpere medicamente sau să meargă la doctor.

”Party din Transilvania” a fost hitul care l-a propulsat pe Marius Dragomir (54 de ani) în fruntea clasamentelor muzicale. Aproape că nu exista petrecere la care să nu se asculte această piesă.

Solistul a vândut aproape două milioane de exemplare cu un singur album și, în anul 1995, a intrat în topul Billboard cu „Party in Transylvania”.

De altfel, el a fost al doilea artist român care a ajuns într-unul din clasamentele Billboard, după Gheorghe Zamfir, un start excelent pentru Marius Dragomir.

Astăzi, își amintește cu nostalgie de acele vremuri frumoase. De atunci, s-au schimbat multe în viața sa, iar șansa nu a mai fost deloc de partea lui, ba dimpotrivă.

Problemele de sănătate au venit una după alta și l-au tras pe dreapta din punct de vedere profesional, dar nu numai. Totul a început cu un infarct, pe care l-a suferit acum 10 ani. A fost operat la inimă, i s-a montat stent, iar de atunci nu mai are voie să facă nici cel mai mic efort.

A urmat confirmarea medicală că are diabet și, de parcă nu ar fi fost de ajuns, a făcut și psoriazis.

” Nu mai am forța necesară să cânt pe scenă”

Lovit de boală din toate părțile, Marius Dragomir s-a văzut constrâns să-și limiteze activitățile de zi cu zi, inclusiv pe cele profesionale.

”Nu mai am forța necesară să cânt pe scenă, am mai fost la prieteni, la petreceri private, dar foarte rar, am mai făcut așa, un mic efort, dar nu mă deplasez pe distanțe mari, este prea obositor pentru mine. Am pierdut multe contracte. Nu mai pot să fac ce făceam cândva. Uneori, mi-e bine, alteori, nu mi-e bine. Măcar pot să compun”, ne-a spus artistul.

Din cauza problemelor cu inima, Marius Dragomir va trebui să urmeze toată viața un anumit tratament medicamentos. Astfel, în fiecare zi, a ajuns să ia nu mai puțin de zece pastile.

Din cauza problemelor cardiace, Marius Dragomir a fost nevoit să renunțe la concerte

”M-am tuns chel ca să îmi fie mai ușor să îmi dau cu cremă”

Psoriazisul pe l-a făcut din cauza stresului, în urmă cu câțiva ani, a umplut, însă, paharul necazurilor.

Pe lângă disconfort fizic, boala care îi afectează pielea i-a adus și suferință psihică, care, într-un final, l-a determinat să se izoleze.

Trăiește, retras, în Săcele, județul Brașov, și, cu mici excepții, iese în lume doar pentru a merge să-și cumpere medicamente sau la controalele medicale periodice.

Zilele în care boala își face de cap sunt greu de suportat. Leziunile care îi apar pe corp nu trec neobservate, iar oamenii îl privesc curioși și cu insistență atunci când îl recunosc.

”E neplăcut din punct de vedere estetic. De asta nu mai apar în public, mă afectează. Am avut pe scalp, coate, în zona perciunilor, pe frunte, ochi, fese, picioare…Dispare și reapare, uneori se agravează, apoi dă înapoi. Mai rău a fost la început, lumea nu știe și se uita ciudat la mine. M-am tuns chel ca să îmi fie mai ușor să îmi dau cu cremă. Acum am mai lăsat părul să crească”, ne-a mărturisit artistul.

Fiul său nu i-a răspuns la telefon când l-a sunat de ziua lui

Peste problemele de sănătate s-a suprapus și răcirea relațiilor cu cei doi copii, Karina și Dragoș, care, de altfel, sunt la curent cu problemele de sănătate ale tatălui lor.

Cei doi copii locuiesc în America alături de Nadia, mama lor și fosta soție a artistului.

Nu i-a mai văzut de mai bine de un an, ba mai mult, fiul său nu i-a mai răspuns la telefon când l-a sunat și nici măcar la mesajul de la mulți ani pe care i l-a trimis de ziua lui, în mai, pe WhatsApp.

”Eu i-am scris de ziua lui, nu mi-a răspuns, l-am și sunat. Poate și-a schimbat numărul. Iau lucrurile așa cum sunt, nu poți să te bagi în sufletul nimănui dacă nu te vrea. Când li se va face dor, mă vor căuta ei, știu unde stau. Dacă vor să mă sune, au numărul meu”, ne-a spus Marius Dragomir.

Compune muzică clasică

În mijlocul acestor evenimente neplăcute care s-au succedat în viața lui, Marius Dragomir s-a refugiat tot în muzică, mai precis compune muzică clasică, pe care a și studiat-o.

”Pe muzica mea s-a făcut un balet la Opera din Brașov, unde au dansat soții Emilia și Dorin Mirea. E un balet de o oră și ceva, care încă se mai joacă. Am compus pentru soprana Elena Moșuc muzică de operă, pe care a interpretat-o în turneul Resonance. Am compus și muzica, și textul pentru piesa Madonnina Mia, interpretată de tenorul Alin Stoica. Sper să colaborez și cu cei care realizează România sălbatică”, ne-a povestit artistul și despre noua sa direcție pe plan profesional.

60% dintre pacienții cu psoriazis suferă de episoade depresive

Psoriazisul este o boală inflamatorie şi autoimună. Deoarece organismul nu poate integra excesul de celule, acestea se adună pe suprafața pielii și formează leziuni uscate, albicioase, scuame și senzație persistentă de mâncărime și durere.

Istoricul familial, fumatul, stresul și obezitatea sunt principalii factori de risc în apariția psoriazisului, însă și alimentația joacă un rol important în instalarea sau ținerea sub control a acestei afecțiuni.

Psoriazisul are o evoluție favorabilă în timpul verii.

Deşi este o boală netransmisibilă, potrivit unor sondaje, 43% dintre pacienții cu psoriazis consideră boala ca fiind o „rușine socială”.

Potrivit statisticilor, 60% dintre pacienții cu psoriazis suferă și de episoade depresive.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni